image Op molblog een interessant verslag van de persconferentie voor Coca-Cola Zero. Er is gouden toekomst voor een suikervrije cola onder mannen, maar alleen als de verpakking mannelijkheid uitstraalt.

Er zijn weinig mannen die Coke Light drinken. Het imago is te vrouwelijk en ze vinden de smaak ook niet zo lekker. En het is waar, Cola Light smaakt wel erg anders als de real thing, de rode Coca-Cola.Tel daarbij op dat er wereldwijd steeds meer mannen zijn die om hun gezondheid letten (de welness-trend) en hun suikerinname willen beperken (in de leeftijdsgroep 20-29 jaar, let bijna veertig procent op hun suikerinname(...) Verschil met de lightversie is het imago, het heeft een stoere uitstraling. Geen rood-wit (regular) of rood-zilver (light) maar zwart en rood. Krachtig dus (...)

En een tweede verschil: de smaak. Die sluit volgens Coca-Cola beter dan de lightversie aan op die van de traditionele Coke. Zero bevat in plaats van suiker de zoetstoffen acesulfaam potassium en aspartaam. Coca Cola Light bevat drie zoetstoffen(...)

Uit de cijfers blijkt dat de Australische Coke-omzet met vijftien procent is gegroeid vanwege Coke Zero. In Groot-Brittannië (lancering juli 2006) drie procent en Duitsland 3,5 procent. In het laatst genoemde land werd Coke Zero in 2006 als beste productintroductie bestempeld.


Is dit de achtergrond van het kennelijke feit dat de typische verantwoord shoppende consument een vrouw is? Namelijk dat de light etc.-producten te eenzijdig op vrouwen zijn gericht? En een verdere aanwijzing dat niet wat er op het label staat de doorslag geeft, maar het imago van het product?

Ik voorspel meer zwarte verpakkingen tussen alle bloemetjesverpakkingen.
Dit artikel afdrukken