Het Leniger Bruin Kühn Fonds stimuleert excellent onderwijs en innovatief onderzoek in de levensmiddelentechnologie en voedselveiligheid.

Hedendaagse voedingsproducten staan in een ongunstig daglicht. Ze worden gezien als ongezonde producten die op onduurzame wijze geproduceerd worden. Tijdens het symposium komt aan de orde hoe en waarom de huidige voedingsproducten en productiemethodes zijn ontwikkeld. Daarnaast worden nieuwe duurzame productiemogelijkheden gepresenteerd. Technologische oplossingen zijn tegenwoordig niet meer voldoende om een duurzaam voedingspatroon te creëren. Ambivalentie met betrekking tot de morele en sociale aspecten van voedselproductie staan technologische oplossingen in de weg. Daarom zal ook een integraal perspectief op sociaal-technologische aspecten van ons toekomstig voedsel in het symposium aan de orde komen.

Programma
Louise Fresco, voorzitter van het College van Bestuur van Wageningen UR, verzorgt de introductie. Peter Lillford, University of Birmingham, vertelt over hoe de welvaart ons voedselsysteem onder druk zet. De nieuwe ontwikkelingen in de voedselproductie die ons in de toekomst moeten voeden en gezond houden komen hierbij ook aan bod. Cor van der Weele, Wageningen UR, behandelt de eiwittransitie van vlees naar duurzamere alternatieven. De voor- en nadelen van verschillende producten worden hierbij besproken en welke sociale aspecten hier ten grondslag liggen. Als laatste spreekt Atze Jan van der Goot, Wageningen UR, over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzame voedselproductieprocessen.

Vooraf aanmelden is noodzakelijk.
Meer informatie vind je op de website van Wageningen UR.
De lezing vindt plaats in Orion, Bronland 1, Wageningen.

Fotocredits: Wageningen UR
Dit artikel afdrukken