De landelijke Open Imkerijdag is voor iedereen die interesse heeft in de natuur, bijvriendelijk tuinieren of er gewoon een leuk dagje op uit wil. Imkers vertellen graag over hun boeiende hobby en laten met plezier zien waar ze mee bezig zijn. Want hoe komt de honing nou bijvoorbeeld in een potje terecht? Misschien verzamel je ook wel genoeg moed om een kijkje in een van de bijenvolken te nemen.

Breng één of meer individuele imkers of lokale imkerverenigingen een bezoek en beleef een paar interessante uurtjes. Bij de meeste imkers zal honing uit de omgeving te koop zijn.

Deelnemende imkers
Zo’n 270 imkers openen op zaterdag, zondag of beide dagen hun deuren. Zie voor de deelnemende adressen de website van de landelijke Open Imkerijdag.

Het bezoek is gratis. Sterker nog je krijgt er iets bij: een kopje koffie of thee, een stukje honingkoek. Verder is er allerlei info beschikbaar over bijen en over hoe u uw eigen tuin of balkon bijvriendelijk kunt inrichten. Daarmee willen de imkers benadrukken dat de bij een belangrijke plaats inneemt in de biodiversiteit.
Dit artikel afdrukken