De Vegetarische Slager en Unilever introduceren morgen, op World Vegetarian Day, de Unox Vegetarische Gehacktballetjes in satésaus. Met het nieuwe product spelen het bekendste vleesmerk van Nederland, Unox, en ’s werelds eerste Vegetarische Slager in op de trend van vleesminderen. Ruim 84% van de Nederlandse bevolking eet meer dan één keer per week geen vlees. Jaap Korteweg, De Vegetarische Slager, spreekt van een belangrijke mijlpaal: "Unilever bereikt met haar producten meer dan een miljard mensen en deze stap samen met Unox zal het voor nog meer mensen aantrekkelijk maken om laagdrempelig met vegetarisch eten kennis te maken."
De Vegetarische Slager - ?s Werelds eerste Vegetarische Slager! Culinair vegetarisch genieten in een nieuw jasje. Luxe slager van toen zonder vlees of vis. | De Vegetarische Slager
Lees ook
-
2
+Vegetarische Slager onder eigen merk bij ‘grote hamburgerketen’ 12 sep 2018
-
85
+Vivera wint van de wetenschap in de race om de plantenbiefstuk 16 mei 2018
-
0
+Zwanenberg kiest strategisch voor vegetarisch 12 sep 2017
- 45 Koeien- en kalverstaartsoep 3 apr 2014
- 0 De Vegetarische Slager wil dit jaar eigen fabriek openen 3 jan 2014
Niels is de eerste die het opmerkt: van hip, bewust, klein en underdog is Jaap Korteweg naar een nieuwe merkstrategie gegaan: heel gewoon, mainstream en überdog verbeteren.
Korteweg heeft er nooit een geheim van gemaakt: hij wil dat gehakt voor zoveel mogelijk mensen gehackt wordt. Krabben verschalen als ze in hun volgende leven komen. De Vegaslager moet echter ook nog leven - denk ik - van zijn oude klanten.
In de wandelgangen heb ik echter begrepen dat investeerders vanuit de VS geïnteresseerd zijn. Als het dus een risico is, is het een calculated risk en is Jaap (samen met zijn businesspartners) vooral een heel knappe ondernemer vanuit een sterk ideologische drijfveer.
In de theorie van co-branding moet dit product onverkoopbaar zijn, en slecht voor beide merken die te zeer een andere doelgroep aanspreken. Maar je kunt er ook zo naar kijken, dat dit een brilliante herpositionering van de vegaslager is.
Als ik een keer geen vlees eet, dan heb ik geen behoefte om het te vervangen door een gekunstelde vleesvervanger. Dan kook ik zelf wel wat (soja)bonen ofzo.
#Paul: Meest gegeten is tofu ( tofoe / tahoe), die is ongefermenteerd. Tempeh is wel gefermenteerd.
Ik krijg een vervelende allergische reactie van ongefermenteerde soja, ik vraag me af waarom ze dit soort dingen nou niet ook gewoon met bonenpuree maken, er moet altijd maar sojatroep in. Ik kijk weleens op diverse vegatrische 'handel' en zodra ik soja vrijwel bovenaan zie staan gaat het terug de bak in. Maar ook kop ik helemaal niks van Unox, gaat vaak allerlei troep extra bij om het 'smakelijk' te maken en is nog duur ook, kun je netzogoed het goedkope spul nemen, zit dezelfde troep in.