De strijd tussen de nieuwe maaltijdbezorgers is losgebarsten, vooral in Amsterdam. Het Britse Deliveroo, het Duitse foodora en het Nederlandse Tante Bep bezorgen culinaire maaltijden van de betere restaurants aan huis. De boodschap ‘goed, lekker eten mag wat kosten’ slaat aan. De bestellingen blijven groeien. Tante Bep verwerkt nu zo’n 125-150 bestellingen per dag, Deliveroo en foodora 250-350, meldt NRC Q.

Het grote verschil met Thuisbezorgd.nl en Just Eat is dat de bezorgers het hele bestel- en bezorgproces voor hun rekening nemen. ”Wij helpen restaurants die niet zelf willen bezorgen, maar wel de keukencapaciteit hebben om dagelijks een aantal extra borden aan een koerier mee te geven”, zegt Philip Padberg van Deliveroo. Dit kan voor restaurants een mooie bijverdienste opleveren. Er zijn restaurants die er 30% meer omzet uit halen.

Het aanbod bij de restaurantbezorgers varieert van luxe – oesters met champagne - tot eenvoudig – burger met friet. Ze mikken op de consument met te weinig tijd om zelf te koken, en genoeg geld om restaurantprijzen plus bezorgkosten af te rekenen. Deliveroo en foodora hebben beide plannen om volgend jaar uit te breiden naar andere Nederlandse steden.
NRC Q - De nieuwe generatie maaltijdbezorgers levert oesters en champagne
Reageer
  • Deel
Druk af