In Engeland zijn appels en sinaasappels uit en raken avocado's helemaal in. Mede dankzij tv-kok Nigella Lawson is de omzet van avocado's in Groot Brittannië het afgelopen jaar met meer dan 25% gestegen naar £142 miljoen. De avocado schiet hierdoor naar plek acht in de 'verse fruit ranglijst' van vakblad The Grocer, meldt de Daily Mail.

De stijgende populariteit van avocado's is deels toe te schrijven aan tv-celebrity chefs die de voordelen van avocado's benadrukken voor een groeiend aantal gezondheidsbewuste Britten. Hoewel een recent recept van Nigella Lawson van avocado op toast veelvuldig bespot werd op sociale media, meldde supermarktketen Waitrose dat het simpele gerecht voor een verkoopstijging van 30% van de vrucht zorgde.

Het is voor het eerst dat in Engeland de avocado's populairder zijn dan de geliefde sinaasappel. Die laatste vindt zichzelf nu terug op de tiende plek van de ranglijst. Sinaasappels en appels verliezen terrein aan makkelijker te eten fruit, zoals druiven en bessen, en aan het steeds populairder wordende exotisch fruit.
Daily Mail - We spend £9m more on avocados than oranges
Reageer
  • Deel
Druk af