Ten opzichte van vorig jaar is het aantal varkens, runderen en kippen met het Beter Leven Keurmerk toegenomen met 27% tot 26 miljoen dieren. De grootste stijging (40%) doet zich voor bij varkens, daarvan zijn nu bijna 3 miljoen onder het keurmerk. Ook bij vleeskuikens, met 21 miljoen de grootste groep onder het keurmerk, is de groei met 28% "enorm", aldus directeur Dierenbescherming Peter Verdaasdonk. Supermarkten kiezen vaker voor duurzamere en diervriendelijke producten. Op dit moment liggen er 4.000 producten met het keurmerk in de winkels, een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Ook buiten de supermarktbranche wint het Beter Leven keurmerk terrein.
AgriHolland - AgriHolland Nieuws: Aantal dieren onder Beter Leven keurmerk stijgt in 2016 met 27%
Lees ook
- Wakker Dier kiest positie tussen rekkelijken en preciezen rond Wet Dieren 13 mrt 2024
-
12
+De eerste A-merkkaas met een ster van de Dierenbescherming 27 okt 2022
-
0
+Slachters gaan ‘stinkers’ terugkoppelen aan Beter Leven-boer 26 okt 2017
-
0
+Dierenbescherming bedankt ‘Beter Leven’-boeren 19 okt 2017
- 1 Aldi kiest voor Beter Leven-kenmerk 1 feb 2016
Ok, waarschijnlijk heb je gelijk :).
#Eric, dat lijkt mij niet echt een oplossing. Niet iedereen is namelijk gevoelig voor sterren. Ik zie die sterren als een vorm van bewustwording mbt dierenwelzijn, die uiteindelijk zal moeten leiden tot wetgeving. Zoals kinderarbeid ooit bij wet is geregeld, zo ook het rookverbod in publieke gebouwen en de verkeersregels waar we ons aan moeten houden. Michelinsterren e.d. zijn prima, maar niet als het gaat om zaken die om algemeen belang gaan. Zelfregulering werkt alleen in kleine kring, niet nationaal / in groot verband, zo is al te vaak gebleken. Zelfs sociaal-liberalen zijn het daar over eens. Lees ook mijn blog: http://www.donkerlo.nl/index.php/blog/de_vvd_begrijpt_het
Jammer dat je mensen geen sterren kunt geven. Nu krijgen dieren en producten dat, waardoor sterren commerciële instrumenten worden. Het lijkt mij veel meer een uitdaging om mensen en/of totale bedrijven (supermarkten) sterren te gaan geven, net als hotels. Dan weet je pas echt of iemand oprechte keuzes maakt.
Als mens of als organisatie.
Janneke, hoeveel precies weet ik niet. Wel dat het er nog te weinig zijn. Er zullen er nog genoeg volgen omdat Nederlanders niet de beste vleeswarenmakers zijn (we zorgen teveel voor goedkoopte en zijn te duur om dat te kunnen zijn) en buitenlanders meer van de varkens zullen gaan houden die we hier eten.
#20 Ik heb ook respect voor jou hoor, Dick ;-)
Even wat anders: weet jij of, en zo ja, hoeveel mensen er het afgelopen jaar zijn ontslagen in de verwerkende varkensindustrie?