imageHet goud werd binnengehaald voor een driegangendiner voor 100 personen dat bestond uit:
- een voorgerecht bestaande uit een drieluik: tartaartje van makreel en gerookte makreel met meloengelei, een kleine terrine van grookte IJsselmeerpaling en gestoofde varkenshiel in het groen en een mousse van olijfolie en yuzu met hollandse garnaaltjes

- een hoofdgerecht van à la minute gebraden kalfshaas met gepekelde krokant gebakken kalfszwezerik met dadelcreme en gepofte quinoa en een ratatouille van Hollandse groenten, gedroogde aardappelschip, een krokant spekje, gebakken paddestoelen en een krachtige kalfsjus en

- een dessert met een brownie van chocolade met gebakken appel en een hoorntje van kletskop gevuld met dragonschuim.

Zilver werd gehaald voor het koud buffet met sublieme kleine koude creaties met als thema "The Netherlands".

De wedstrijden vonden plaats onder de vlag van de World Association of Chef Societies, de wereldorganisatie van koksverenigingen, waarvan het Koksgilde als enige koksvereniging van Nederland lid is.

Aan de wedstrijden namen 26 landenteams deel. Deze wedstrijd is een belangrijke voorbereidende stap van dit team naar de IKA 2008 in Erfurt, de belangrijkste teamwedstrijd van de wereld.

Het Koksgilde Nationaal Team bestaat uit:
Bert van Manen, chef d'équipe, chef de cuisine Restaurant Kandinsky, Scheveningen
Guido Panjer, docent ROC Leeuwarden
Henri Brouwers, chef de cuisine restaurant Mirabelle, Breda
Marco Poldervaart, patron-chef de cuisine, restaurant De Gastronoom, Harlingen
Rogier Tetteroo, patissier
Ron Merks, chef de cuisine Golden Tulip Hotel, Zaltbommel
Waldrik Kremer, manager kwaliteit en produktontwikkeling W&G groep Best
Wim Klerks, chef de cuisine, restaurant Les Jumeaux, Bennebroek
Wynand Vogel, chef de mission, Wynand Culinair, Blokker

bron: koksgilde
Dit artikel afdrukken