Actueel

redactie
reageer
  • Nooit eerder gaven Nederlandse huishoudens zoveel geld uit aan kip als in het afgelopen kwartaal: 143 miljoen euro. Daarmee verdween het eerdere record van 2009 uit de boeken. Voor dit bedrag werd weliswaar een iets lager volume kip geconsumeerd, maar die werd beter betaald. De kippensector juicht in het persbericht van het Productschap Pluimvee en Eieren. Rund- en varkensvlees schieten in de min.

    De kipsector blijkt voor het vijfde kwartaal op rij te plussen. We aten 2% meer kippenvlees dat per kilo 2,3% meer ging kosten. Een en ander ondanks de protesten van Wakker Dier tegen de plofkip, die nu juist blijkt te zorgen voor de stijgende verkopen.

    De Boerderij geeft ook de cijfers voor de overige vleessectoren. Rundvlees dook in de min met een daling van 7,5% in verkochte kilo's. Varkensvlees daalde nog verder en boekte een daling van 8% in verkochte kilo's. Worst, hamburgers en gehakt stegen in volume en omzet.

    De markt - die gekenmerkt wordt door economische onzekerheid en hoge voerkosten voor dieren - lijkt ervoor te zorgen dat we minder vleesdelen en meer kip en gehakt gaan eten.

    Fotocredits: 2-way traffic, uitsnede, J.Hefner

reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren en duimen uit te kunnen delen.

Heb je nog geen account, meld je dan nu aan!

Lees Gespreksregels, de 'appeltjes' & de ambitie van Foodlog voor meer informatie over hoe je dit doet en hoe je je bijdrage aan Foodlog kleur kunt geven.

gerelateerde berichten

Stoort een reactie je of staat de toon je niet aan?

sluit
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
De schrijver ontvangt jouw bericht per mail. De Foodlog-redactie krijgt een cc.

Stoort een reactie je of staat de toon je niet aan?

sluit
Je bericht is succesvol verstuurd.