imageMedisch Spectrum Twente heeft als eerste ziekenhuis in Nederland met meer dan 350 bedden het Keurmerk Veiligvoedsel.nl ontvangen. Het bijzondere is in dit geval dat alle 34 afdelingen, van de centrale keuken tot en met de intensive care, afzonderlijk minimaal een 7,5 scoorden bij de auditing. Want slechts bij een score van een 7,5 of hoger wordt het keurmerk toegekend. De centrale keuken behaalde een 8,1. De keuring wordt ieder half jaar ziekenhuisbreed herhaald.

Na de Horeca lijkt nu ook de zorg het keurmerk voor voedselveiligheid op te pakken. Goede voeding ondersteunt het herstel van de patiënt. Het keurmerk dat als sticker herkenbaar op de deur is aangebracht, verzekert de patiënt van de verlangde keuze voor veilig en lekker eten. “Zorginstellingen kunnen zich hiermee positief onderscheiden”, aldus woordvoerster Eliza van Hout van de Stichting Veiligvoedsel.

In de anderhalf jaar dat het keurmerk bestaat heeft de Stichting Veiligvoedsel.nl inmiddels een veertigtal kleinere zorginstellingen gecertificeerd. Volgens Van Hout lopen er bij zorginstellingen steeds meer begeleidingstrajecten voor certificering van de voedselveiligheid. “We zijn in het noorden begonnen en de belangstelling verspreid zich als een olievlek over het land.”
Dit artikel afdrukken