Het Rotterdamsche eetverleden laat zich letterlijk proeven midden in het historisch decor van het pittoreske Historisch Delfshaven. Hier floreerde de haringhandel, werden de goederen voor de markt van Delft aangevoerd, bloeide later de jeneverindustrie op en is nog tot op de dag van vandaag een stadsbrouwerij gevestigd. Tijdens het festival draait het vooral om het historisch eten zoals dat in het vooroorlogse Rotterdam voorkwam.

Historische Marckt
Een belangrijk onderdeel van het festival is “De Marckt”. Daar vind je authentieke ambachtelijke Rotterdamsche voedselwaren, zoals deze in het vooroorlogse Rotterdam voorkwamen of die een duidelijke connectie hebben met ons eetverleden. Denk hierbij aan ‘vergeten’ groentes en fruit, kruiden en specerijen, ouderwets snoepgoed, historische kookboeken, wild & gevogelte, noten, kaas, confituur, historische koeken & delicatessen, stadsbier, thee & koffie en serviesgoed.

Info
Het festival vindt plaats op zaterdag 16 augustus, op de Aelbrechtskolk & Pietheynsplein in de Delfshaven, Rotterdam.
Het festival is van 11.00 - 20.00 uur en de toegang is gratis.
Kijk voor meer informatie op de website.

Fotocredits: Ketels aan de Kade, via Facebook
Dit artikel afdrukken