Bij een echt Engels kerstdiner mogen kalkoen met vulling, spruitjes, pastinaken, pancetta en cranberry saus niet ontbreken. Dat allemaal klaarmaken is nogal een uitdaging, maar Theo Michaels weet dit terug te brengen tot 5 minuten.

Wat hij doet? Hij neemt een mok. Bekleedt die met pancetta en voegt dan laagje voor laagje alle ingrediënten toe. Vervolgens dekt hij de mok af met folie (geen aluminium natuurlijk) en zet het geheel 5 minuten in de magnetron. Het resultaat is een mooi pakketje, ingepakt in gebakken spek, met alle smaken die in het kerstdiner horen te zitten.

Volgens de chef smaakt het net zo lekker als een gewoon kerstmaal en is het een prima optie voor ouderen of mensen die alleen zijn.

In het filmpje zie je hoe het moet.



Marjolein Streur
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.



Dit artikel afdrukken