Liever honger dan Internet of GSM moeten missen? Ik geloof graag dat communiceren verslavend is. Toch maar even deze vraag: wat betekent 'honger' voor de jongeren in kwestie?

Als ik nou een gokje waag: misschien wel iets ontzettend heilzaams.

Zou ik erg fout zitten?

Jongeren van tegenwoordig lijden liever honger dan dat zij moeten leven zonder gsm of internet. Dat blijkt uit een onderzoek door onderzoeksbureau MeMo2 vorige maand onder 800 Nederlandse pubers enjonge volwassenen. Bijna 50% van de jongeren zegt liever een dag niet te eten dan dat ze een maand zonder internet moeten leven of de mobiele telefoon moeten missen.
Uit dit onderzoek valt te concluderen dat jongeren steeds meer communiceren via de gsm of de laptop/internet. Internet en mobiele telefonie zijn een dagelijkse levensbehoefte voor jongeren geworden, vooral bij het aangaan, opbouwen, onderhouden en be-eindigen van relaties. Zo blijkt dat een aantal jongeren voor belangrijke persoonlijke zaken geen moeite meer doet een persoonlijke ontmoeting te regelen zoals bij het verbreken van een relatie. Zedoen dit via MSN, Hyves of een sms.

Zo`n 50% van de jongeren zegt zich onrustig te voelen als ze de mail nog niet bekeken hebben. 33% komt te laat of slaapt te weinig omdat ze door msn`en de tijd vergaten. Ruim 85% heeft de mobiele telefoon altijd binnen handbereik, waarbij tweederde de telefoon alleen uitzet als de batterij leeg is.


Bron: De Telegraaf - p. 3 met dank aan MKB
Dit artikel afdrukken