image Ik hoorde het gistermiddag in de auto op Business Nieuws Radio en moest grinniken.
Marianne Thieme zou in de jongste HP De Tijd vertellen dat zij Maarten 't Hart de PvdD wil uitzetten omdat hij haar geloofsrichting als 'luguber' heeft omschreven en vindt dat Thieme terug moet treden. Ook Zibb.nl dacht dat het zo in elkaar zat.

Maar nee, eenmaal thuisgekomen lees ik op trouw.nl dat het toch anders zit. 't Hart is een hardnekkige fantast waar Thieme heel wat mee te stellen heeft. Maar royeren? Nee hoor, want zo'n partij is de PvdD niet.

Ik snap er niks van: is Maarten 't Hart dan nog steeds lid?!?!?

Klinkt grappig. Is ook zo bedoeld, want het gaat nu wel erg op een soap lijken.

Daarom even serieus, voor de Maartens: de PvdD is er helemaal niet voor de dieren, maar voor de mensen die niet willen zien waar hun eten vandaan komt. Deze partij zorgt voor misstanden. Vooral in het buitenland waar ze de vleesproductie heen jagen. Maar ook in Nederland waar ze maatregelen afdwingt die uiterst dieronvriendelijk zijn, zoals het castreren van varkens na die ook eerst nog eens de stress van een verdoving te hebben bezorgd. Terwijl de hele castratie niet nodig is.
Rond paardenvlees bazuinde de Partij onlangs de meest baarlijke nonsens rond. Dieren hebben rechten en wij hebben navenante plichten. Maar de PvdD is een kwalijke organisatie. Dat heeft niets te maken met de geloofsovertuigingen van Thieme of de PvdD, maar alles met de 'urban' onnozelheid en ongeinformeerdheid van de mensen daarachter.

Inmiddels bindt Thieme volgens HP De Tijd wel degelijk de strijd aan met wat zij de 'seculiere inquisitie' van Van 't Hart (en Rudy Kousbroek) noemt.

Zullen we het maar bij dierenwelzijn en de echte feitelijkheden daaromtrent houden en de propaganda meteen de kop indrukken?
Dit artikel afdrukken