image

Het volledig plaatje vind je na 'meer'. Het gaat om de verpakking van een 'Terre & Saveur' brood dat Cécile, mijn vrouw, aantrof in een filiaal van supermarkt Casino in het Franse département Hérault.

Je weet het inmiddels wel: ik vind biologisch zolangzamerhand problematisch worden. Er is in onze contreien te weinig aanbod van boeren. Boeren boeren vanwege de certificeringskosten liever 'gewoon'. Alsof er niks aan de hand is, gaan overheid en winkelier onderwijl gewoon door met het stimuleren van 'bio'.

Dit broodje suggereert bio te zijn, maar is het niet. Iemand een idee wat hier aan de hand is? Geen zorgen: ik heb het Frans even vertaald.

En wees eens eerlijk: hoeveel mensen zouden in dit mooie logootje trappen als ze het in een Nederlandse variant in het schap zien liggen? image

Er staat:

Het brood van 'terre & saveur' (land & smaak) is ontstaan uit een samenwerking tussen Casino, molenaars et boeren. Ze werken allemaal vanuit dezelfde doelstelling:
'respect voor smaak en de natuur'.

Omdat ze zich verantwoordelijk achten voor het milieu, geven de boeren de voorkeur aan oplettende en verstandige landbouwmethoden. Eea in lijn met de eisen die een specifieke vraagt en met respect voor de natuur.

De molenaars maken een zorgvuldige keuze uit verschillende soorten graan en maken een kwaliteitsmeel dat dient voor het maken van uw brood.

De broden van 'terre & saveur' worden dagelijks vers gebakken zodat u kunt genieten van:
'de versheid en smaak van een lekker brood'.

Uit respect voor smaak en de natuur: terre et saveur



Het brood smaakte overigens prima: een industrieel gemaakt desembroodje. In Nederland zou je er een moord voor doen.

Trouwens ik ben helemaal vergeten te melden dat het 'liefde en passie'-desembroodje van AH ook prima te eten was, alleen die honing en mosterd waren een beetje storend. Dit Franse broodje is echter zowel als brood als vanwege zijn neutraliteit zonder meer de winnaar van die twee.

Dit artikel afdrukken