Heb je een innovatief en duurzaam idee in de food & agribusiness? Maar hoe kan het idee uitgroeien tot een gezonde business case? Of mis je de juiste kennis, kunde, contacten of middelen? Met het programma Van Kiem tot Kracht kan je jouw duurzame droom wél realiseren. Het is een bevlogen programma voor bevlogen ondernemers.

Met het programma Van Kiem tot Kracht wil MVO Nederland ondernemers helpen (systeem)belemmeringen weg te nemen. Daarnaast helpen ze je om krachtige coalities te smeden. Zo kan je jouw idee opschalen van duurzame kiem tot een gezonde business case met maatschappelijke impact. Om uiteindelijk de transitie richting een duurzaam voedselsysteem te versnellen.

Programma
Het programma begint als Dragon’s Den: een pitch van jouw duurzame innovatie aan een panel van relevante experts. Zo krijgt je alle kansen en uitdagingen voor groei in beeld. De tien meest kansrijke innovaties gaan aan de slag in een coalitie en krijgen de nodige kennis, kunde, (keten)partners en financiële middelen om rendabele opschaling mogelijk te maken. Dit gebeurt binnen de (financiële) mogelijkheden die je hebt samen met een bijdrage van het Ministerie van Economische Zaken.

Na maximaal drie maanden wordt het traject afgesloten met een evenement waarin de resultaten worden gedeeld met andere ondernemers.

Voor wie?
Je komt in aanmerking voor Van Kiem tot Kracht als jouw innovatie een waardevolle bijdrage kan leveren aan een duurzamer voedselsysteem. Bijvoorbeeld: je kan reststromen tot waarde maken, je weet hoe je de keten eerlijker kunt maken, je hebt een idee voor een plantaardige smaakversterker of voor eiwitten met een lage ecologische voetafdruk.

Van Kiem tot Kracht start in mei 2015. De aanmelding is geopend en loopt tot 1 september 2015. Wacht niet te lang, want vol is vol. Heb je interesse? Neem contact op met Pieter Goudswaard, projectleider Van Kiem tot Kracht via p.goudswaard@mvonederland.nl of 06 -11 61 68 61.

Meer informatie over het programma of wat deelnemen je oplevert vind je op de website van MVO.

Fotocredits: 'logo', mvo
Dit artikel afdrukken