image

Al weer drie weken geleden kwam hij langs met een pakketje: Aldo Wink van Wining and Dining. Een sympathieke jongen die de IT achter zich liet om food te gaan verdedigen en die dat ook meent.

Recent schreef hij een posting over de Kracht van Foodbloggen. Toen het op Marketingfacts werd overgenomen en ik daar inderhaast iets bijkalkte kreeg ik prompt voor mijn kiezen dat ik er aardig in slaagde gebakken lucht te serveren. Of het ook medium gebakken kon :)

Hoe het ook mag wezen: Aldo doet aan een manier van blogmarketing waar hij zich kwestbaar mee maakt. Wat vindt - 'en eerlijk zeggen!', was de opdracht - de gemiddelde foodblogger van de waar waar hij zich sterk voor maakt? In Petto, een nieuw merk van Italiaanse delicatessen.

Hier mijn eerste, eerlijke mening.
De producten zien er zo baby-blauw en Madonna-fifties uit dat je maar één ding kunt: love them/ hate them for their looks.

Da's dan de buitenkant. Hoe smaken ze? We hebben inmiddels het een en ander geprobeerd. Het is 'niet slecht'. Een ouwezeur, die te verwend is - een beetje mijn profiel - zou zeggen 'teveel concessies aan het in potjes stoppen'. Teveel aan geconserveerd. Maar ja, wat wil je: het moest nu eenmaal houdbaar worden. En dan is het blij makend: de jammetjes en geconfijte groenten (een verademing in ons land!) zijn niet te zoet en hebben zo'n lekker zuidelijke wulps katholiek smaakje.
De gedroogde pasta's - waarvan 1 met Barolo - zijn puur met een lekkere bite. Prima, hoewel verse pasta natuurlijk toch een andere dimensie heeft, maar dat was de opzet hier niet.

Hier en daar (bij Aldo dus) zal ik - en ook Cécile, de chef in charge in dit huis - er komende week wat meer over vertellen.

Om heel kort - half gebakken - door de bocht te gaan: over het algemeen een aanrader. Ik begreep dat het binnen afzienbare tijd bij de Bijenkorf komt te liggen. Ik denk dat Jonnie die daar ook ligt dan qua looks problemen gaat krijgen. Jamie - met zijn mooie transparante potjes met plain etiketjes - zal het wel trekken.
Ik wil ze eigenlijk komende weekend eens naast elkaar zetten en dan vergelijken. We zijn natuurlijk wel Nederlanders, dus als we een vergelijking maken, dan moeten we het ook goed doen: ook op de prijs. We willen tenslotte weten in welke competitie we hier spelen om de producten eerlijk te kunnen beoordelen. Ik ga er Aldo dus maar eens om vragen.
Dit artikel afdrukken