Met het project `Groeien in de horeca` hoopt de Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) ondernemers in de horeca bewust te maken van het groeiende tekort aan geschikt en bekwaam personeel. Ook wil men horecaondernemers laten inzien dat zij hun personeel moeten boeien en aan zich binden.

Om te voorkomen dat horecaondernemers pas gaan nadenken over personeelstekorten wanneer zij daar zelf mee te maken krijgen, is de SVH het project `Groeien in de horeca` gestart. Maaike Nas van de SVH zegt dat de vraag naar personeel in de horeca nu al groter is dan het aanbod en dat dat in de toekomst alleen maar erger zal worden. De SVH heeft `Groeien in de horeca` opgezet in opdracht van CNV, FNV, De Unie en Koninklijke Horeca Nederland.Het project gaat vergezeld van de campagne `HorecaHelden`. Onderzoek van de SVH wijst uit dat bijna de helft van de horecabedrijven te weinig personeel heeft. Slechts een derde van de ondernemers die geen tekort hebben, zijn bezig met de mogelijkheid van een toekomstig personeelstekort. Gezien de toekomstperspectieven is dat onverstandig. De SVH heeft een toolbox opgesteld die horecabedrijven helpt bij personeelswerving.


bron: Horeca Entree met dank aan MKB-net
Dit artikel afdrukken