Hier ben ik altijd al een beetje bang voor geweest. Uit eten gaan is ook een beetje doen wat we anders niet doen, maar dat mag niet meer. Zou het komen omdat we steeds meer 'buiten' gaan eten of omdat we de moderne gezondheidscultus tot het hoogste goed hebben verheven?

De horeca moet klanten meer keuze bieden tussen gezonde producten en minder gezonde producten. Op die manier kan de horeca het beste tegemoet komen aan de wensen van de consument Mensen die uit eten gaan staan vaak voor de keuze voor gezonde producten of iets minder gezonde producten. Wanneer horecagelegenheden deze keuze mogelijk maken, zullen klanten dit waarderen. De klanten willen immers niet voortdurend bezig zijn met de eigen gezondheid. Dat neemt niet weg dat gezonde producten steeds vaker op de kaart worden gezet. Uit een onderzoek van Horeca Entree, uitgevoerd door HTC Horeca & Catering Adviescentrum, blijkt dat 90% van de horeca-ondernemers denkt dat de gast gezonde producten belangrijk vindt. 70% baseert die visie op het feit dat consumenten vaak om gezonde producten vragen.

Hier spelen de ondernemers graag op in. 80% van de horeca-ondernemers gebruikt bijvoorbeeld onverzadigde vetten of past de receptuur aan. Het bedienend personeel speelt ook een belangrijke rol. Het personeel kan gasten wijzen op de aanwezigheid van gezonde producten. 98% van de ondernemers verwacht dat gasten steeds meer waarde zullen hechten aan gezondheid. Door gezonde producten aan te bieden zullen gasten de horeca als gastvrij ervaren.


bron:Horeca Entree - p. 17 met dank aan MKB net

Dit artikel afdrukken