Too Good To Waste won vorig jaar the Battle of the Cheetahs met het voorstel om verse producten van de vuilnisbak te redden door ze een tweede leven te geven als soep, puree of kant-en-klaar. Vandaag wordt op de FoodFirst conferentie op de Floriade hun eersteling gepresenteerd. Vol trots melden de dames en heren van Too Good To Waste: 'De gazpacho is gemaakt van Tommies snoeptomaatjes. Deze mini’s zouden normaal al richting afvalbak gestuurd zijn, omdat ze niet aan kwaliteitseisen voldoen. Maar ze zijn hartstikke lekker en Top B.V. heeft ze perfect verwerkt tot zomerse gazpacho!'

Na de lancering op de Floriade, zullen de flesjes gazpacho op verschillende plekken in Nederland uitgedeeld worden, te beginnen op 1 september bij PLUS Klaassen in Rozenburg. Met de tastings wil Too Good To Waste aandacht vragen voor de enorme voedselverspilling die er in Nederland (en wereldwijd) plaatsvindt. De gazpacho is hun concrete bijdrage aan minder voedselverspilling.

Op de website www.toogoodtowaste is meer informatie te vinden over het initatief en de mogelijkheden om de gazpacho te proeven.

Fotocredits: website Too Good To Waste
Dit artikel afdrukken