sushi
HAS Den Bosch biedt met ingang van komend studiejaar 2007/2008 de nieuwe HBO-opleiding Food Design & Innovation aan. De opleiding leidt studenten op tot creatieve ontwerpers van concepten voor voedingsmiddelen. Food Design & Innovation komt voort uit de succesvolle afstudeerrichting Food Design, die in 2002 van start ging.
Tot het docententeam behoren onder meer food designer Katja Gruijters en creatief kok/stylist en programmamaker Pierre Wind, tevens het brein achter de smaaklessen voor leerlingen van basisscholen. Bedrijven
Bij de totstandkoming van de nieuwe opleiding zijn meer dan 40 bedrijven betrokken. Programmadeskundige Frans Schure heeft er samen met het onderwijsteam voor gezorgd dat in alle blokken van het studiejaar studenten kunnen werken aan concrete opdrachten van bedrijven. Bedrijven waar regelmatig opdrachten voor worden verzorgd, zijn onder andere Koninklijke Maison van den Boer, Campina Innovations en Unilever. Ook nemen de studenten jaarlijks deel in een project in samenwerking met studenten van de Design Academy. Afgelopen jaar werden daarbij verrassende streetfood producten bedacht. Voor de Superunie leveren de studenten maandelijks een bijdrage aan het bekende blad Boodschappen. Sinds 2005 heeft de opleiding ook de beschikking over een door Unilever ingestelde lector Innovatie in voeding, in de persoon van Albert Zwijgers.
Binnen de nieuwe opleiding Food Design & Innovation is het mogelijk om te vernieuwen vanuit specialisaties als food & health en food & sustainability. Daarnaast behoren design in marketing, verpakkingen en communicatie tot de mogelijkheden. Voor de meer business georiënteerde studenten heeft HAS Den Bosch. voor alle opleidingen de mogelijkheid gecreëerd om in het laatste jaar de Topklas(se) Ondernemer te volgen. Hierbij is het hele vierde jaar gericht op het starten van een eigen bedrijf.
Toelating voor Food Design & Innovation staat open voor studenten met een diploma HAVO/VWO (alle stromen) of MBO-4 niveau. Hiernaast zijn passie voor food en creativiteit de gevraagde persoonlijke eigenschappen.
Meer informatie is te verkrijgen bij HAS Den Bosch en op de Open Dag op 10 maart 2007.
bron: VMT
Dit artikel afdrukken
HAS Den Bosch biedt met ingang van komend studiejaar 2007/2008 de nieuwe HBO-opleiding Food Design & Innovation aan. De opleiding leidt studenten op tot creatieve ontwerpers van concepten voor voedingsmiddelen. Food Design & Innovation komt voort uit de succesvolle afstudeerrichting Food Design, die in 2002 van start ging.
Tot het docententeam behoren onder meer food designer Katja Gruijters en creatief kok/stylist en programmamaker Pierre Wind, tevens het brein achter de smaaklessen voor leerlingen van basisscholen. Bedrijven
Bij de totstandkoming van de nieuwe opleiding zijn meer dan 40 bedrijven betrokken. Programmadeskundige Frans Schure heeft er samen met het onderwijsteam voor gezorgd dat in alle blokken van het studiejaar studenten kunnen werken aan concrete opdrachten van bedrijven. Bedrijven waar regelmatig opdrachten voor worden verzorgd, zijn onder andere Koninklijke Maison van den Boer, Campina Innovations en Unilever. Ook nemen de studenten jaarlijks deel in een project in samenwerking met studenten van de Design Academy. Afgelopen jaar werden daarbij verrassende streetfood producten bedacht. Voor de Superunie leveren de studenten maandelijks een bijdrage aan het bekende blad Boodschappen. Sinds 2005 heeft de opleiding ook de beschikking over een door Unilever ingestelde lector Innovatie in voeding, in de persoon van Albert Zwijgers.
Binnen de nieuwe opleiding Food Design & Innovation is het mogelijk om te vernieuwen vanuit specialisaties als food & health en food & sustainability. Daarnaast behoren design in marketing, verpakkingen en communicatie tot de mogelijkheden. Voor de meer business georiënteerde studenten heeft HAS Den Bosch. voor alle opleidingen de mogelijkheid gecreëerd om in het laatste jaar de Topklas(se) Ondernemer te volgen. Hierbij is het hele vierde jaar gericht op het starten van een eigen bedrijf.
Toelating voor Food Design & Innovation staat open voor studenten met een diploma HAVO/VWO (alle stromen) of MBO-4 niveau. Hiernaast zijn passie voor food en creativiteit de gevraagde persoonlijke eigenschappen.
Meer informatie is te verkrijgen bij HAS Den Bosch en op de Open Dag op 10 maart 2007.
bron: VMT
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Of dat hij veel suiker in zijn gerechten gaat gebruiken?
H, wat bedoel je precies? Dat je er een puntje aan gaat zuigen?
ik ga die opleiding doen suckerss
@Hans, pas na de Romeinen - ver na de Renaissance zelfs - werd originaliteit belangrijk. Cicero vond het nog prima te excelleren binnen een gegeven vorm- en taalstijl. Idem voor de grote Middeleeuwers. Wij moeten zonodig 'iets helemaal zelf bedacht hebben' en willen niet meer in een lijn staan. Koks hebben daar ook nogal eens last van - net als sommige culinaire critici die dikke boeken schrijven ;-)
Maar alle (on-)gein op een stokje: ik begrijp dus dat Wind - wat dan ook de rol van Johannes vD.'s column mag zijn geweest - als eerste heeft bedacht dat je smaaklessen VERPLICHT in het basisonderwijs moest verankeren om het smaakbewustzijn onder kinderen weer tot leven te wekken.
Heeft hij toen ook nagedacht over daadwerkelijk maatschappelijk rendement van deze overheidsinvestering? Versta me goed: ik ben een groot voorstander van alles wat jonge en niet meer zo jonge mensen bewust maakt van voeding + het genot en de ontspanning die het beidt maar .....
Kinderen uit gezinnen waar nog wordt gekookt, krijgen al het eea mee. Kinderen uit gezinnen waar dat niet het geval is, krijgen weliswaar een zaadje, maar omdat het in dorre grond valt, is de kans levensgroot dat het een kortstondige ervaring was die geen vrucht draagt. De vraag is dus: hoe krijg je deze investering wél rendabel zodat je die naar de gemeenschap kunt verantwoorden?
Om meteen naar de oplossing toe te gaan: zou het niet goed zijn de ouder in het spel te betrekken? Lekker en makkelijk de les mee naar keuken thuis.
Pa, ma en de rest van de kinderen profiteren dan meteen mee en je hebt nog een reële kans dat het post vat ook.
Spraakverwarring over smaaklessen. Johannes van Dam heeft heel lang 'smaakcolleges' gegeven - misschien doet hij het nog - en heeft de term auteursrechtelijk geclaimd, staat mij bij. Maar die lessen waren/zijn niet voor schoolkinderen.
Inderdaad waren de Eurotoques al zo'n 12 jaar geleden bezig met smaaklessen op scholen.