imagesushi

HAS Den Bosch biedt met ingang van komend studiejaar 2007/2008 de nieuwe HBO-opleiding Food Design & Innovation aan. De opleiding leidt studenten op tot creatieve ontwerpers van concepten voor voedingsmiddelen. Food Design & Innovation komt voort uit de succesvolle afstudeerrichting Food Design, die in 2002 van start ging.

Tot het docententeam behoren onder meer food designer Katja Gruijters en creatief kok/stylist en programmamaker Pierre Wind, tevens het brein achter de smaaklessen voor leerlingen van basisscholen. Bedrijven
Bij de totstandkoming van de nieuwe opleiding zijn meer dan 40 bedrijven betrokken. Programmadeskundige Frans Schure heeft er samen met het onderwijsteam voor gezorgd dat in alle blokken van het studiejaar studenten kunnen werken aan concrete opdrachten van bedrijven. Bedrijven waar regelmatig opdrachten voor worden verzorgd, zijn onder andere Koninklijke Maison van den Boer, Campina Innovations en Unilever. Ook nemen de studenten jaarlijks deel in een project in samenwerking met studenten van de Design Academy. Afgelopen jaar werden daarbij verrassende streetfood producten bedacht. Voor de Superunie leveren de studenten maandelijks een bijdrage aan het bekende blad Boodschappen. Sinds 2005 heeft de opleiding ook de beschikking over een door Unilever ingestelde lector Innovatie in voeding, in de persoon van Albert Zwijgers.

Binnen de nieuwe opleiding Food Design & Innovation is het mogelijk om te vernieuwen vanuit specialisaties als food & health en food & sustainability. Daarnaast behoren design in marketing, verpakkingen en communicatie tot de mogelijkheden. Voor de meer business georiënteerde studenten heeft HAS Den Bosch. voor alle opleidingen de mogelijkheid gecreëerd om in het laatste jaar de Topklas(se) Ondernemer te volgen. Hierbij is het hele vierde jaar gericht op het starten van een eigen bedrijf.

Toelating voor Food Design & Innovation staat open voor studenten met een diploma HAVO/VWO (alle stromen) of MBO-4 niveau. Hiernaast zijn passie voor food en creativiteit de gevraagde persoonlijke eigenschappen.

Meer informatie is te verkrijgen bij HAS Den Bosch en op de Open Dag op 10 maart 2007.

bron: VMT
Dit artikel afdrukken