In 2007 wordt de eerste grootschalige 'Week van de Smaak' gehouden, van 27 tot en met 30 september. De week moet een jaarlijks terugkerend evenement worden dat eindigt in het laatste weekend van september. De initiatiefnemers willen met tal van activiteiten een breed publiek kennis laten maken met pure smaken en authentieke producten. Hierbij nemen biologische en streek- en seizoensgebonden producten een centrale plaats in. De Week van de Smaak zal tegelijkertijd een stimulans zijn voor de voedingsbranche om meer te doen met smaak. Voor consumenten is smaak een zeer belangrijk koopargument. Op de lange duur kan de Week van de Smaak een impuls geven aan de afzetmarkt voor biologische en streek-/ seizoensgebonden voeding. De voordelen daarvan zijn legio: goed voor de producenten, kortere lijnen van producent naar consument (milieuvoordeel), voordelen voor de natuur, het dierenwelzijn etc.

In 1994 introduceerde Euro-Toques de 'Week van de Smaak' al op basisscholen. Met ingang van 2007 wordt de Week van de Smaak landelijk gecoördineerd door Biologica.

Wellicht dat het tijd wordt voor een off-line sessie met foodlog in 2007?
ik vraag mij af of hiervoor interesse is, graag jullie commentaar.

bron: biologica
Dit artikel afdrukken