Weliswaar in de categorie 'best single-varietal red under £15' (beste rode wijn onder de £15 van één druivensoort), maar dan nog. De La Moneda Reserva Malbec moest het eerst opnemen tegen 600 andere Chileense wijnen in deze categorie om op de shortlist te komen. Vervolgens stoomde de wijn door naar de uitverkiezing als 'best in show' - een vergelijking van alle winnaars in hun categorieën in de prijsklasse tot 15 pond - en liet daarbij 16.000 andere inzendingen achter zich.

De 240 blindproevers van 's werelds grootste en meest invloedrijke wijnevenement roemden de aroma's en smaken van 'vers fijngeprakt rood fruit, romige vanilleyoghurt en peper'. De wijn werd geprezen om zijn 'buitengewone frisheid' en een afdronk 'vol energie'.

De wijninkoper van Asda, Ed Betts, is verguld met de uitverkiezing. "La Moneda Reserva Malbec is het perfecte voorbeeld van hoe wij onze klanten uitzonderlijke kwaliteit kunnen bieden tegen lage prijzen. Het is een perfecte wijn voor bij de barbecue." Betts verwacht de komende weken een run op de prijswinnende Chileen.

Dit artikel afdrukken