Gijs, het merk met echte boeren en ambachtslieden, verbreedt zijn werkterrein naar Boerderijwinkels. Het assortiment van GIJS is op dit moment alleen verkrijgbaar bij PLUS. Delen van het GIJS-assortiment worden ook onder huismerk verkocht door SPAR ('Spar in de Streek'), JUMBO ('Wijland') en DEEN ('Het beste van DEEN'). Het contract met PLUS is geldig tot eind dit jaar, zegt directeur René Bink.
Het bedrijf achter het merk Gijs heet StreekSelecties. Gijs is vier jaar geleden geïntroduceerd bij de supermarkt Plus en is inmiddels te koop in zo'n 260 Plus-winkels. 'Onze inzet was en is de consument te laten proeven en het verhaal achter het product te vertellen’, zegt René Bink van StreekSelecties in Distrifood. Over de periode na afloop van het huidige contract gaan betrokkenen om de tafel.
StreekSelecties heeft nu een overeenkomst gesloten met groothandel Distri Culinair, die ongeveer driehonderd boerderijwinkels bedient. Voor de boerderijwinkels is een speciale Gijs-kast ontwikkeld.
Dit artikel afdrukken
StreekSelecties heeft nu een overeenkomst gesloten met groothandel Distri Culinair, die ongeveer driehonderd boerderijwinkels bedient. Voor de boerderijwinkels is een speciale Gijs-kast ontwikkeld.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Terug naar kleinschaligheid, waar we weer weten wat we eten en hoe het groeit. ZIjn we meteen minder afhankelijk van grote en kwetsbare systemen. Wat als de stroom uitvalt, zeg een maandje lang?
Ik heb je reactie helemaal uitgelezen, Patrick en ben het helemaal met je eens.
Ik denk een zeer goede zaak, en Gijs en/of anderen moeten daar zeker mee verder gaan.
Algemeen.
Mensen geven genoeg uit aan voedsel, alleen door het zo enorm grote aanbod kiest men niet echt, immers het is gewoon aanwezig dus geen reden tot nadenken.
Ik ken niemand die zegt, dat als ie bewustere keuzes ging maken, zich niet ook bezig ging houden met voedsel vraagstukken.
Bezig houden met, hoe is het geproduceerd, is het wel echt, is het vers, hoeveel life force energy zit er in, wat is de keten etc etc
Door het zeer grote aanbod maakt men op zich minder kritisch vanaf jaar 0.
En als het er altijd is, en je weet niet beter, en gaat nooit met een rugzak de wereld over, dan is er geen probleem, en dan check je gewoon de site van het voedingscentrum (en doet precies wat ze zeggen), kijkt journaal elke dag, en zorgt dat je geen aflevering van goede tijden slechte tijden mist.
Men wordt alleen kritischer als men ziek is, bijna dood is, of zich beseft dat niet alles vanzelfsprekend is.
In wezen is over aanbod op zich niet eens zo slecht, immers het vertegenwoordigd, kennis, productie capaciteit, tevreden consumenten, en vooral geen conflicten/oorlog door honger etc.
Dus naar schaarste te gaan is ook niet relaxt.
Maar een middenweg en sturings middelen moet toch wel lukken, dus veel meer waarde geven aan lokale producten is een must.
Het is niet zwart of wit zoals,
1 ==> alle problemen zijn een probleem van overbevolking, dus ===> we moeten toe naar minder mensen.
2 ==> er zijn te veel ganzen, dus ===> afschieten zoveel mogelijk en zo snel mogelijk en volgend jaar kijken we wel weer.
Tussen zwart en wit zitten gebieden als,
Wat was de oorzaak ?
Onder welke omstandigheden en factoren komt iets voor?
Of is iets wel een oplossing zoals we denken?
Zijn er alternatiefen?
Zijn er creatieve oplossingen ?
Dus alles is een keuze, het verleden heeft tot het heden geleid door keuzes uit het verleden.
Alle wetten zijn keuzes uit het verleden, niets staat vast.
Wetten waar er nooit, ze zijn gekomen door tijd en ruimte observaties van meer als 1 persoon, dus regels/afspraken voor een samenleving zijn dan nodig.
Geboden zijn er ook nooit geweest, en wie beweert dat er 10 geboden zijn vergist zich ernstig, is gehypnotiseert door het verleden en is niet kritisch in het heden.
Locale voedsel producenten kunnen heel veel voedsel leveren aan een lokaal gebied.
Het vormt een gemeenschap door gedeelde belangen in arbeid, investering en leefbaarheid etc etc.
Het is een plicht van elk gebied om dat vorm te geven, in transparante kwalitatieve producenten en bewuste betrokken consumenten.
40 % van wat men koopt kan best lokaal in een breed spectrum van vlees, melk, kaas, eieren, groente en fruit, granen en brood.
Export is op zich ook wel ok, maar niet alleen anoniem, bulk en export.
Dus pas als 40% lokaal is ingevuld, in schapruimte van elke supermarkt, boerensupermarkt of wat dan ook.
Europa zal dus elk land lokale prodcuten moeten laten labelen in supermarkten, schapruimte verplichten, zeg maar tot een niveau van 40 %, dan nationale producten voorrang geven to 75%, en dan zorgen dat alle export stromen ook netjes lopen voor de rest van de 25%.
Ik kan zo even niet een link vinden.
Maar was het niet zo dat de politiek macht in Nederland tegen labeling van herkomst producten in door landen in Europa ?
Zeg maar de NZO en LTO plus cda en vvd willen geen labeling van nationale producten, en willen de Fransen en Polen of Roemenen verbieden om lokale prodcuten te labelen?
Waarom?
Antwoord==> omdat men alleen maar denkt aan zijn export belang...
Dat het enigste is wat telt, het zwart wit drama dus van onkundige bestuurders als LTO ,CBL, cda en NZO.
Europa is als geheel belangrijk, niet nederland is belangrijker als Europa.
En bestuurders die dat wel vinden zijn gewoon niet geschikt.
Dus terug naar het onderwerp, prima van gijs en gewoon in elke supermarkt schap ruimte gaan eisen.