De redactie ontving een persbericht van De Echoput. Daar hebben 2 voedingsdeskundigen belangwekkende ontdekkingen gedaan over eten in de tophoreca. Je voelt je er fitter door. Je vermoeidheid neemt af. Opzienbarend!

Met een steekproefgrootte van 2 en een nergens op slaande oorzakelijkheid heeft eigenaar Klosse nu 'duidelijke aanwijzigingen' dat aangetoond kan worden dat die effecten het gevolg zijn van 'minder lichaamsvreemde stoffen' in hoge kwaliteit eten. Die zorgen ervoor dat 'het chemisch evenwicht in ons lichaam niet wordt verstoord'.

Het feit dat de dames deskundigen alleen brood-low carb zijn wordt gesuggereerd, maar niet uitgewerkt. Op de achtergrond proef je het Ik Kies Bewust label voor betere restaurants al. Of zijn het Oosterse volkswijsheden vermengd met de wens om meer klanten binnen te krijgen? Of misschien wel de wens om een eigen Dr. Klosse label voor restaurants te ontwikkelen?

Echt, met het eten in De Echoput is niks mis. Maar dit is grove gezondheidskundige lulkoek en onwetenschappelijke volksverlakkerij. Kok en smaakdeskundige, hou je bij je pan en glas en ver van het modieuze gezondheidsgezeik.

Hieronder het persbericht:
ONDERZOEK WIJST UIT: ETEN IN TOPRESTAURANTS IS GEZOND

Uit recent onderzoek door twee voedingsdeskundigen in De Echoput blijkt dat eten in top restaurants goed is voor de mens. De vermoeidheid neemt af en mensen voelen zich fitter. Reden hiervan is dat lichaamsvreemde stoffen geen deel uitmaken van de hoge kwaliteit eten en derhalve het chemisch evenwicht niet wordt verstoord.

Op uitnodiging van Peter Klosse, eigenaar van Hotel Gastronomique De Echoput verbleven twee voedingsdeskundigen, Nienke ten Hoor - Aukema en Sonja van de Rhoer, 3 dagen in zijn hotel. Klosse had de dames uitgenodigd in het kader van zijn onderzoek naar gastronomie en gezondheid. De dames werden 3 maal per dag verwend met talloze heerlijke hapjes in het bijbehorende Restaurant De Echoput.

Voor de chefkok van De Echoput, Johan Christiaan Reker, die de dames drie dagen in de culinaire watten legde, waren het inspannende dagen. Hij werd nauwlettend in de gaten gehouden en de dames volgden hem voortdurend met weegschaaltjes en calorietabellen. Wat de chef van De Echoput het meest opviel is dat de dames aan tafel geen enkel hapje namen van het brood uit De
Echoput bakkerij. Verder aten zij alles wat zij kregen voorgeschoteld. En dat waren culinaire hoogstandjes. Ook dronken de dames wijn bij de gerechten.

Peter Klosse is zeer tevreden met het welbevinden van zijn gasten. Na drie dagen in De Echoput gaven zij te kennen dat zij zich fitter voelden en minder vermoeid. Natuurlijk speelt het luxe verblijf in het hotel een rol, maar toch moesten de dames ook een aantal inspanningen leveren in de vorm
van wandelen ( o.a. een ochtendwandeling in het bos) en zwemmen. Al met al heeft Klosse duidelijk aanwijzingen dat goed eten, op top niveau, een hele goede uitwerking heeft op een mens. Het klassieke woord restaureren moet volgens Peter Klosse dan ook heel letterlijk worden opgevat.

Klosse gaat nog meer onderzoek doen naar gastronomie en gezondheid. Ondertussen biedt Hotel Gastronomique De Echoput ook aan haar gasten de mogelijkheid om te komen restaureren. In samenwerking met voedingsdeskundigen Nienke ten Hoor - Aukema en Sonja van de Rhoer, is een
speciaal 3 daagse Health and Fit arrangement samengesteld, afgewisseld met een ontspannend bewegingsprogramma (www.echoput.nl/arrangementen). Zelfs kunnen gasten van De Echoput indien gewenst worden voorzien van voedingsadviezen op individuele basis. Na afloop krijgen de gasten een complete map met informatie mee naar huis.

Reserveringen lopen via De Echoput .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken) Voor meer informatie kunt u bellen met de chefkok van De Echoput, Johan Christiaan Reker 055 5191248, voedingsdeskundige Sonja van de Rhoer 055 5339639.
Dit artikel afdrukken