In een intern mailcircuit doet een TV-uitzending met Bill Clinton op dit moment de ronde. Zo belandde een al wat oudere uitzending op de redactietafel. Wat Clinton vertelt is meer dan actueel genoeg om zomernieuws te zijn.

De ex-president maakt er geen enkel geheim van. Hij vertelt met overgave over het veganistische dieet waar hij ruim 20 kilo mee afviel en dat hem helpt zijn hartproblemen onder controle te houden. In een televisie-interview op CNN komen zijn twee inspiratoren, de Amerikaanse doktoren Esselstyn en Ornish aan het woord. Clinton is overgestapt op een veganistisch dieet, veel groenten en fruit, geen zuivel, geen koolhydraten. Wel neemt hij 's ochtends een eiwitshake om aan zijn dagelijkse portie eiwitten te komen - laten we er maar vanuit gaan dat dit dan plantaardige eiwitten zijn. Geen vlees, geen kip of kalkoen, hooguit nog een enkel keertje een klein stukje vis - et voilà, Bill Clinton is zo goed als nieuw!



Het uitgangspunt van dr. Esselstyn, auteur van Prevent and Reverse Heart Disease is een plantaardig en olievrij dieet. Dr. Ornish, bekend van The Spectrum verdeelt voedsel in 5 categorieën, Hij is vooral niet dol op zuivel en verkeerde vetten. In het filmpje zeggen beide coryfeeën wijselijk niet op hun onderlinge verschillen in te willen gaan. Het gaat immers om het belangrijkste: een betere (hart)conditie en gezondheid, en gewichtsverlies door een drastische verandering in je eetgewoonten: richting veganisme.

Bill Clinton vaart er wel bij. Zijn vrouw Hillary, momenteel Minister van Buitenlandse Zaken, zou de overstap ook kunnen overwegen. Zij ervaart momenteel hoe moeilijk het is om in een officiële functie met zeer onregelmatige werktijden en veel stress goed te eten. Ook een aankomend veganist?

Gezondheidsdeskundigen vertelden de redactie dat Clintons menu uitstekend is om af te vallen, maar niet als standaard menu. Daar moet u vooral afwisselend voor eten, zonder de foute dingen. U zou kunnen overwegen zich te houden aan de principes van Remko Kuipers.

hillary clinton


Fotocredits: penguincakes
Dit artikel afdrukken