Het aantal Britse kinderen dat te dik is als ze voor het eerst naar school gaan, daalt. Maar het aantal kinderen dat met overgewicht de school verlaat, blijft nagenoeg gelijk. Gegevens uit het national school measurement programme laten zien dat 9,1% van de 4- en 5- jarigen op Engelse scholen obees is, tegenover 9,5% in 2013-2014 en 9,9% in 2005-2006. Meer dan 1 op de 5 kinderen (21,9%) van die leeftijd kampt met overgewicht of obesitas. Ook dit is iets minder dan vorig jaar, toen het getal nog 22,5% was.

Tegen de tijd dat kinderen op 10- of 11-jarige leeftijd de lagere school achter zich laten, heeft 33,2% overgewicht of obesitas, tegenover 33,5% vorig jaar. Het percentage obese schoolverlaters bleef gelijk op 19.1%. Er is dus een heel lichte afname te zien. Volgens sommigen is dat een bemoedigend teken dat ouders leren hun kinderen gezonder te laten eten. Volgens een woordvoerder van de Children’s Food Trust groeit het gat tussen de kinderen die beter en slechter af zijn: "Het percentage kinderen in armere gebieden is twee keer zo groot als in andere gebieden. Dat is een bijzonder zorgwekkend teken voor de gezondheid van de meest kwetsbare kinderen".

Gezondheidsorganisaties kijken inmiddels reikhalzend uit naar de strategische aanpak van kinderobesitas die de Engelse regering binnen afzienbare tijd zal presenteren.
The Guardian - Fewer obese children starting school, but third leave overweight
Reageer
  • Deel
Druk af