Welk gerecht kun je als restauranthouder maar beter niet meer aan vegetariërs aanbieden? De salade met geitenkaas. Daar hebben vegetariërs hun buik van vol.
Restauranthouders doen over het algemeen steeds beter hun best de vegetariërs onder hun klanten tegemoet te komen. Maar ze blijken nogal beperkt in hun creativiteit. Afgelopen weekeinde organiseerde Vegatopia.com tijdens de Veggiefair de Vegaflop-verkiezing. Bezoekers werd gevraagd welk gerecht vegetariërs 'liever niet meer op de menukaart zien'. Dat bleek - met stip op nummer één = de geitenkaassalade te zijn.
"Natuurlijk is het heel fijn dat steeds meer restaurants rekening houden met vegetariërs," zegt Tertia Wiedenhof, redacteur van Vegatopia in het persbericht over de Vegaflop. "Maar originaliteit is daarbij ook belangrijk en veel vegetariërs hebben het idee dat koks denken dat zij niets anders eten dan geitenkaas."
De tweede plaats was weggelegd voor de vegawrap, op de voet gevolgd door de groentequiche, gevulde portobello, gebakken camembert met cranberrysaus en pasta met paddestoelen. Dames en heren restaurateurs: u bent gewaarschuwd!
Gelukkig zijn er ook tal van wel gewaardeerde ontwikkelingen merkbaar, zoals gevulde courgettebloemen, gemarineerde oesterzwammensalade of groentetempura. De lijst met vegetariërvriendelijke restaurants groeit jaarlijks. Op de website Vegatopia.com is deze restaurantgids online te raadplegen. Daar kun je meteen zien of er meer op de kaart staat dan een geitenkaassalade.
Wij zullen altijd moeite blijven houden met één ding: kaas is nooit vegetarisch - er worden bokjes en kalfjes voor geslacht.
Fotocredits: Salad with melon, pesto and goat cheese, uitsnede, Christian Scholz
Dit artikel afdrukken
"Natuurlijk is het heel fijn dat steeds meer restaurants rekening houden met vegetariërs," zegt Tertia Wiedenhof, redacteur van Vegatopia in het persbericht over de Vegaflop. "Maar originaliteit is daarbij ook belangrijk en veel vegetariërs hebben het idee dat koks denken dat zij niets anders eten dan geitenkaas."
De tweede plaats was weggelegd voor de vegawrap, op de voet gevolgd door de groentequiche, gevulde portobello, gebakken camembert met cranberrysaus en pasta met paddestoelen. Dames en heren restaurateurs: u bent gewaarschuwd!
Gelukkig zijn er ook tal van wel gewaardeerde ontwikkelingen merkbaar, zoals gevulde courgettebloemen, gemarineerde oesterzwammensalade of groentetempura. De lijst met vegetariërvriendelijke restaurants groeit jaarlijks. Op de website Vegatopia.com is deze restaurantgids online te raadplegen. Daar kun je meteen zien of er meer op de kaart staat dan een geitenkaassalade.
Wij zullen altijd moeite blijven houden met één ding: kaas is nooit vegetarisch - er worden bokjes en kalfjes voor geslacht.
Fotocredits: Salad with melon, pesto and goat cheese, uitsnede, Christian Scholz
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Dick, je weet het heus wel, zit niet zo te pesten ;)
Net zoals je weet dat puur veganistisch ook mogelijk is.
Maar ik ben voor de melkkoe, en de verwerking in gehakt daarna... plus een enkele stier ter voortplanting. Hoe lekker ik kogelbiefstuk en gegrilde entrecote ook vind, vind ik (meestal, maar niet altijd) prima alternatieven.. ook 'vegetarische'.
Marc, reken jij de snipperhaantjes ook niet toe aan de eitjes die vegetariërs ook eten?
Voor de productie van AGF worden miljarden insecten vergiftigd en vogelpopulaties gedecimeerd. Je eet ze dan wel niet op, maar toch...
Met kaas is véél meer mogelijk. Er zijn vele soorten. Hoeft helemaal niet saai te zijn.
In de standaard restaurants is het meestal standaardhap voor de vegetariër - maar dat geldt daar ook voor het varkenshaasje in roomsaus of pepersteak met kruidenboter.
Dick, vegetarisch is gewoon zonder vlees/vis, dat er bokjes en stierkalfjes worden geslacht, heeft niets met het al dan niet vegetarisch zijn van kaas te maken.
Dick, vegetarisch is inderdaad niet zo vegetarisch (het reduceert wel flink het produceren en consumeren van vlees).
Vegetarisch eten wordt vaak opgelost door gerechten vooral met kaas en -tegenwoordig iets minder- eieren. Erg saai (en ik ben niet van de kaas, maar daar hou ik verder over op).
Ik zou het geheel wat speelser willen zien. Wat je al niet kunt doen aan bonen (goed gebruikt kan het een gerecht bijv. een romige smaak meegeven), linzen, noten etc.!
BTW: voor alle duidelijkheid; ik eet ook vlees, maar niet elke dag.
Ik volg (en zoek) soms veganistische chefs (zij gebruiken dus totaal geen dierlijke producten als bijv. honing).
Puur voor de lol.
En omdat ik daar de creativiteit uiteindelijk van verwacht.