Met groenten kun je toveren. Ze hebben een grotere smaakvariaties dan vlees en vis. Dat bewijzen koks als Jonnie Boer en Michel Bras. Maar moet nou iedereen die uit gaat eten aan de groenten? Ik vind het een prima gebaar, maar kan me voorstellen dat mensen voor die keer uit niet op hun verplichte portie van 200 gram groenten zitten te wachten.

GaultMillau reikt komend najaar een nieuwe Award uit: die voor het beste groenterestaurant van de Benelux. De prijs wordt, anders dan de andere awards van de restaurantgids, uitgereikt aan de winnaar van een competitie.34 restaurants in Nederland, België en Luxemburg hebben zich ingeschreven voor de strijd. Op 25 maart maakt GaultMillau de dertien genomineerden bekend die door mogen naar de ‘finaleronde’. De winnaar wordt eind oktober bij de presentatie van de GaultMillau 2010 bekendgemaakt.Voor Nederland hebben zich drie restaurants ingeschreven: Vork en Mes in Hoofddorp, Fris in Haarlem en vegetarisch restaurant Golden Temple in Amsterdam.

De competitie is onderdeel van de campagne Eet meer Groenten, die is gestart op initiatief van de Belgische ‘groentekok’ Frank Fol. Diverse Belgische topchefs steunen de actie, waaronder driesterrenchef Peter Goossens van Hof van Cleve en GaultMillau chef van het jaar Vicky Geunes.


bron: missethoreca


Dit artikel afdrukken