image

Altijd weer boeiend om de lijstjes van trendwachers te bekijken.

Wat eten we en wat drinken we in 2007? De trendwatchers van reclamebureau HBMEO en PR-bureau So PR presenteren de nieuwste foodtrends voor Spring & Summer 2007. Hot in 2007

Authentiek Italiaans ijs
Freeze producten
Lollo rosso sla
Latte macchiato
Tasty tom tomaten
Fusion is passé
Traditionele internationale keukens, maar dan trendy
Palmharten
Truffelaardappels
Granny Smith appels
Rauwe bloemkool met cocktailsaus
Kleine komkommers
Nieuwe mosterd
Turkse boerensalades
Mierikswortel
Goede boerenkazen (biologisch zonder stremsel)
24/7 bezorgdiensten
Flessen water op tafel
Cholesterol-free mayonaise
Wilde perzik
Buiten de deur ontbijten
Niet-roken restaurants
Biologisch
Cranberrysap
Amerikaanse take-away bakjes
Vegetarische tosties
Champagne met cranberrysap
Smoothies & verse fruitshakes.


Even een snelle analyse.

Een aantal van deze 'voorspellingen' trapt open deuren in. Authentiek Italiaans ijs, lollo rosso sla, latte macchiato (na de cappuchino aan de macchiato of ook wel koffie verkeerd) ,Tasty tom tomaten, Fusion is passé, traditionele internationale keukens, maar dan trendy, truffelaardappels (alweer een tijdje geleden 'in' geraakt).

Granny Smith appels (denk eerder dat biologische authentieke appels in raken), mierikswortel (is dat ooit uit geweest?), flessen water op tafel (waar zijn deze mensen geweest de afgelopen jaren), buiten de deur ontbijten (trendbox heeft net een klein onderzoek gedaan waaruit blijkt dat men weer steeds meer thuis gaat ontbijten aan de tafel), niet-roken restaurants
biologisch, cranberrysap, smoothies & verse fruitshakes.

De enige echt ' nieuwe' ontwikkelingen:
Freeze producten (ik ken ze niet), palmharten (vroeger veel mee gewerkt in de horeca, in salades en als voorgerecht), kleine komkommers (al veel gezien bij de Turkse slager), nieuwe mosterd (nieuwsgierig wat ze nu hiermee bedoelen), Turkse boerensalades (prima spul), goede boerenkazen (biologisch zonder stremsel!? wat is er fout aan stremsel?), 24/7 bezorgdiensten (zal zich sterker doorzetten, was al aanwezig), cholesterol-free mayonaise
(onlogisch en bizar), Amerikaanse take-away bakjes (uit de diverse films), vegetarische tosties (vernieuwend).

Stel voor dat wij voor het komend jaar ook een aantal trends gaan benoemen.

Bron: zibb







Dit artikel afdrukken