Diepdroeve, en helaas nazistische verwijzingen naar tattoos op iemands huid moesten ons toppunt van schaamte worden. Homeopathie die waar gevonden zou moeten worden terwijl niemand weet waarom, werd het intellectuele dieptepunt van deze site. Krankzinnig, want niemand kan tegen iets zijn dat werkt, ook al weet je niet waarom. Geloof is echter niet het antwoord. De hoop en motivatie iets te ontdekken wat je nog niet wist, zijn daarentegen een prima motor om er samen meer van te gaan begrijpen.

Rede & geklets
Voor geklets en intellectueel verarmend gekissebis is Foodlog niet bedoeld. Om weer tot rede te komen pauzeren we de mogelijkheid om hier te reageren tot 7 januari 2014.

Tevens staken we Achtergrond. We zetten het (Korte) Nieuws voort. Onderwijl werken we hard verder aan een nieuw systeem dat verder vorm en inhoud geeft aan de manier van denken van The Open Society die radicaal positie kiest tegen diens Enemies. We formuleren de regels van deze microkosmos die we de 'onderheid' zullen noemen.

Een paaltje zoeken
De 'onderheid' is dat wat zich onderscheidt van de overheid. De laatste is nuttig en nodig. Daar moet beleid worden geborgd, gebudgetteerd en gehandhaafd. Maar in het bepalen van hoe het moet heeft hij (of is het een zij?) wat aan mensen die weten waar het echt over gaat. Die zijn hier welkom. Om hun kennis te delen met mensen die willen weten hoe het echt zit en wat zij daarvan kunnen vinden om samen iets op te bouwen. Wie komt om alleen maar te zaniken of zelfs te zeiken, kan beter een paaltje zoeken.

Tot 7 januari. Onderwijl brengen we ons Korte Nieuws waar we de werkelijkheid zoals we die zich zien ontvouwen kort en helder blijven voorstellen.

Fotocredits: Break, uitsnede, Hartwig HKD
Dit artikel afdrukken