Food Filmfestival On Tour bevat bijzondere filmproducties, bespreekt de belangrijkste voedselthema’s van dit moment en geeft talentvolle, regionale chefs de kans creatief te zijn. Het festival draait om de liefde voor voedsel. Tegelijkertijd worden ook de problemen van het huidige voedselsysteem aan de kaak gesteld. Food Filmfestival maakt van complexe materie licht verteerbare kost.

De 5 edities zijn in Groningen, Utrecht, Wageningen, Den Haag en Amsterdam. Iedere editie heeft een thema. Met een hoofdfilm, een talkshow en eten uit de regio krijg je de unieke mogelijkheid om je op alle fronten in het thema te verdiepen. Ontmoet de professionals uit de wereld achter de film, luister naar wetenschappers en krijg inspiratie van innovatieve ondernemers. Proef wat de regio te bieden heeft door wat lokale chefs en producenten je voorzetten: thematisch geïnspireerde gerechten en producten die de smaakpapillen prikkelen.

Food Filmfestival On Tour wordt georganiseerd door Youth Food Movement, in nauwe samenwerking met de regionale afdelingen van de beweging.

Terugblik Groningen, Utrecht, Wageningen en Scheveningen
De eerste edities, in Groningen met het thema 'Melk' en in Utrecht met het thema 'Bodem' zijn inmiddels geweest. Op 16 september was het Food Filmfestival in Wageningen met het thema 'Zaad' en op 31 oktober in Scheveningen met 'Vis'. Een terugblik en foto's zijn te vinden op het Food Filmfestivalblog.

Amsterdam
Op zaterdag 28 november is het Food Filmfestival te gast op het Internationaal Documentaire Filmfestival Amsterdam (IDFA) met het thema ‘Vlees’. Het festival voorziet de films van Q&A’s en organiseert het gratis toegankelijke live-evenement Meat the Makers.

Meat the Makers
In het Meat the Makers evenement laten zowel vleesproducenten als filmmakers hun licht schijnen op vleesconsumptie. Zo gaat de film Vleesverlangen van Marijn Frank in première. Zij probeert als jonge moeder van haar vleesverslaving af te komen, met behulp van een slachter en een psycholoog. Ook maakt ‘kweekvleesprofessor’ Mark Post zijn opwachting. Daarnaast is er een proeverij van incourante vleessoorten door topchefs uit het Alliantie netwerk van Slow Food.

Het Film Programma
Met een zo divers mogelijke programmering wil het Food Filmfestival zowel de liefde voor eten als de problemen die ermee gemoeid zijn centraal stellen.

Het programma bestaat onder andere uit de documentaire Wastecooking - Make Food, Not Waste, waarin ​activist David Gross in actie komt tegen de wereldwijde verspilling van voedsel. Racing Extinction gaat over talloze met uitsterving bedreigde dieren, die ook door mensen worden gegeten.
Kijk voor alle documentaires en films op het Foodfilmfestivalblog. Hier vind je ook het nieuws en de updates.

Tickets voor de verschillende films zijn verkrijgbaar via de website van het IDFA.

Fotocredits: Food Filmfestival On Tour
Dit artikel afdrukken