Nederlandse, maar ook steeds vaker Europese, wet- en regelgeving is van grote invloed op etiketteren en het verkopen van foodproducten. Dit beïnvloedt zelfs in hoeverre ondernemers effectief en succesvol een nieuw foodproduct op de markt kunnen brengen. Marijn van Tuijl, hoofd branchegroep Food & Health: ‘’In de afgelopen jaren zijn er steeds meer voorschriften en regels bijgekomen waardoor er minder op het etiket of in reclame over een product vermeld mag worden. Veel foodorganisaties worstelen met de vraag wat nog wél kan en hoe zij niet verdwaald raken in een oerwoud van regels. Dit seminar helpt foodprofessionals op weg.’’.

Doelgroep
Het seminar richt zich op food professionals die zich bezighouden met Legal en Quality Assurance, maar elke food professional is welkom.

Sprekers
De eerste spreker van het seminar is Simone Pelkmans, Global and European Legal Director Foods bij Unilever. Zij zal spreken over de dagelijkse confrontaties waarmee Unilever te maken krijgt als het gaat om Europese regelgeving en rechtspraak. De CEO van Go-Tan, Bing Go, vertelt onder andere over hoe hij als ondernemer omgaat met de verhouding tussen productvoorschriften en consumentverleiding. De advocaten van Kneppelhout & Korthals delen vanuit bestuurs- en civielrechtelijk oogpunt hun kennis over regelgeving rondom onder meer productieplanning, gezamenlijke verkoop en etikettering. Ook de Europeesrechtelijke invalshoek komt aan bod. De dagvoorzitter van het seminar is Gert van ’t Hof, bekend van NOS Studio Sport.

Programma
13.30u - Ontvangst met koffie en thee
14.20u - Welkom en introductie door Marijn van Tuijl
14.30u - Simone Pelkmans / Unilever
15.00u - Eric Janssen / Advocaat Mededinging
15.30u - Pauze
16.00u - Advocaten Thera Adam & Eveline Smits
16.30u - Bing Go / Go-Tan
17.00u - Q&A met alle sprekers
17.30u - Verzorgde borrel

Praktische informatie
Locatie: museum ‘Het Nieuwe Instituut’, Museumpark 25 in Rotterdam (parkeren kan op 1 minuut lopen in parkeergarage Museumpark, Museumpark 32, Rotterdam).

Aanmelden: via de website, hier is ook meer informatie te vinden. Wil je op voorhand situaties uit de praktijk voorleggen, dan kan dat uiteraard; vermeld dit dan op het aanmeldformulier.

Let op: er zijn al meer dan 165 aanmeldingen en nog maar 25 plaatsen beschikbaar!
Dit artikel afdrukken