Bijna dagelijks worden we opgeschrikt door grote en kleine incidenten met betrekking tot de kwaliteit van ons eten. Door salmonella verontreinigde zalm, als rundvlees geëtiketteerd paardenvlees, glassplinters in de appelmoes, schroeven in de boter. In hoeverre ben jij op de hoogte van de actuele regelgeving? De overheid grijpt in toenemende mate in en neemt verstrekkende maatregelen.

Dat heeft gevolgen voor de bedrijfsvoering, de inhoud van contracten en het verzekeren van voedselveiligheidsrisico’s. Tijdens het Food & Health Seminar gaat advocatenkantoor Kneppelhout & Korthals in op recalls en andere incidenten vanuit de voedselveiligheidspraktijk, de wetenschap en onze juridische praktijkervaring.

Programma
De middag begint met diverse lezingen. Advocaat Gert-Jan de Jager spreekt over toezicht en vervolging door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Cees van Elst, Senior Food Consultant bij QAssurrance, behandelt het nakomen van de wet- en regelgeving en hoe je als voedselproducent recalls kunt voorkomen. Marijn van Tuijl, advocaat, vertelt over de praktische gevolgen van een recall. Microbioloog Rijkelt Beumer bespreekt de grens tussen veilig en onveilig voedsel.
Na de lezingen is er een paneldiscussie met aansluitend een borrel.

Het seminar is bedoeld voor genodigden en geïnteresseerden uit de voedingsindustrie.
Aanmelden vooraf is noodzakelijk.
De locatie is: Eduard Flipse Zaal, De Doelen, Karel Doormanstraat 223, Rotterdam.

Fotocredits: Kneppelhout & Korthals Advocaten


Dit artikel afdrukken