Met 9 miljard mensen te voeden in 2050, staan we voor grote uitdagingen. Waar voedselschaarste ontstaat, ontstaan conflicten. Tegelijkertijd zien we dat steeds meer mensen interesse krijgen in alles wat met gezonde voeding te maken heeft. Foodblogs en biologische restaurants schieten als paddenstoelen uit de grond. Van vraagstukken als: ‘waar komt ons voedsel vandaan?’, ‘zijn al die e-nummers wel gezond?’, ‘kan ik de grote voedselproducenten nog vertrouwen?’ tot voeding als onderdeel van je identiteit: ‘ben jij een foodie?’

Al deze vragen leiden tot een nog grotere vraag: hoe kun je in deze steeds complexere wereld, nog de juiste keuzes maken over het voedsel op jouw bord? Verschillende sprekers zullen deze vragen beantwoorden tijdens de colleges van de Food Academy. De Food Academy is een initiatief van Young The Hague, hét stadsbrede netwerk voor young professionals waar overheid, maatschappelijke instellingen en bedrijfsleven samenkomen.

Colleges
Als deelnemer aan de Food Academy krijg je een inspirerend en uitgebalanceerd programma voorgeschoteld, dat bestaat uit vier colleges inclusief een toepasselijk diner. Tijdens de colleges komen interessante sprekers uit zowel de wetenschap, overheid als het bedrijfsleven aan het woord. En last but not least, je doet een mooi netwerk op van mensen uit Den Haag die net als jij geïnteresseerd zijn in de wereld van voedsel.

College 1 (26 oktober) - 'Vechten voor voedsel' door Rick van der Kleij
College 2 (9 november) - 'Wegwijs in de woelige wereld van keurmerken' door Joszi Smeets & Charlotte Linnebank
College 3 (23 november) - 'Wie kiest mijn eten vanavond?' door Jaap Seidell & Jos van Puttelaar
College 4 (7 december) - 'Local food for thought' door Urban Farmers.

Informatie
Adres: de locaties voor de colleges zijn nog onbekend. Hou de website daarom vooral goed in de gaten.
Tijden: 18.00 – 22.00 uur
Prijs: €160, tickets zijn te bestellen via de website.
Voor meer informatie zie de website van Young The Hague.
Dit artikel afdrukken