Het slechte weer, de Engelse overstromingen, het groeiende aanbod in 'biologisch' en de Chinezen zouden het allemaal op hun geweten hebben: ons eten wordt duurder volgens het Vlaamse Nieuwsblad:

Na pasta, boter en brood worden nog veel meer eetwaren de komende maanden duurder. Dat schrijft Het Nieuwsblad op zondag. Ook bier, rijst en eieren gaan volgen, aldus experts.

De stijging van de prijzen heeft in veel gevallen te maken met het slechte weer, maar ook met het feit dat vele landbouwers overschakelen naar biogewassen. Bovendien kopen Chinezen een deel van de oosten op. Ook de Britten kopen bij ons groenten op die zij door de overstromingen niet kunnen oogsten. Bloemkool en broccoli zijn vandaag al de helft duurder dan vorig jaar doordat de boeren in april te laat zijn beginnen planten. Tomaten en wortelen halen dezelfde prijzen als vorig jaar. Fruit zoals perziken, nectarines, meloenen, kersen en druiven zijn zo'n 15 à 20 procent goedkoper, maar de abrikozen zijn duurder.


Maar je kunt dus nog steeds voordelig eten. Als je je verstand maar gebruikt. Misschien zelfs wel oplet en af en toe eens wat anders pakt.
Dit artikel afdrukken