Echte knakworst komt uit de Elzas en heeft een eeuwenlange traditie achter zich. Eindelijk is die erkend, schrijft Le Figaro. Anders dan nep-knakkers die van uitsluitend varkensvlees zijn gemaakt, is er de Elzasser knakworst die een echte Beschermde Oorsprongsbenaming heeft gekregen. Het worstje bevat naast varkens- ook rundvlees, zit in een schapendarm en is op beukenhout gerookt.
De knacki en Straatburgse worst - en natuurlijke alle andere nepknakkers - zijn vanaf heden gewoon een 'worstje'. 'Echte' knakworst heeft voortaan een heuse BOB én moet verplicht knakken als je erin snijdt of op bijt.
Dit artikel afdrukken
De knacki en Straatburgse worst - en natuurlijke alle andere nepknakkers - zijn vanaf heden gewoon een 'worstje'. 'Echte' knakworst heeft voortaan een heuse BOB én moet verplicht knakken als je erin snijdt of op bijt.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook