imageAan de HAS Den Bosch hebben negen studenten hun opleiding tot 'food designer' succesvol afgerond. Wij schreven hier al over afgelopen jaar december. Het zijn de eerste afgestudeerden van de innovatieve opleiding Food Design & Innovation.

Tot de afgestudeerden behoort Marieke van Nistelrooij met het product 'Superslierten'.
Zij bedacht samen met twee studenten Voedingsmiddelen- technologie dit winnende concept van de HBO-prijvraag Voedingscentrum 2007. Dit product van gepureerde groente in een speelse knijpverpakking, is gemaakt om lastige etertjes toch te verleiden groente te eten. Verwacht wordt dat de Superslierten nog dit najaar verkrijgbaar zijn in de supermarkt.

De geslaagden zijn:
Designers: Bas Burki, Dennis Favier, Gonnie Helfrich, Marjolein van Kleef, Roos Leufkens, Marieke van Nistelrooij, Lotte van der Spek, Simone Verhoeven en Renee Zegers.


bron: Brabants Dagblad
Dit artikel afdrukken