imageDe Consumentenbond heeft de kennis van mensen over de veiligheids- en gezondheidaspecten van voeding getest. Net als andere dieren zou het tenslotte handig zijn als ook wij intuïtief weten wat we wel veilig en wat we niet veilig kunnen eten.
Het resultaat stemt droef: een onvoldoende. Een vijf, gelukkig nog geen 3 of 4. Maar niettemin.

Tegen de achtergrond van alle discussie over tech food, pimp food en de labelling van 'gezonde keuzen' bekruipt mij de gedachte of we door onze enorme technologische evolutie inmiddels niet zover van ons eten, onze pannen en de inhoud van de veel vertrouwerdere pakjes en blikjes afstaan, dat we een basisopleiding eetkennis - en voedselhygiëne nodig hebben in ons schoolpakket. Onze moeder heeft onze eet- en drinkopvoeding tenslotte overgedragen aan de voedingsindustrie, media en de 'ik kies gezond'-labellaars.

De simpliciteit van reclameboodschappen en 'vertrouw-me-maar-deze-moet-je-hebben'-labels heeft zijn grenzen.
Dus toch maar een soort inburgeringscursus, maar dan een zinvolle? Dan moesten we maar beginnen bij onze eigentijdse Moeder des Vaderlands, Rita ;-)
Dit artikel afdrukken