Duitsers zijn dus pas echte kaaskoppen!

De meeste melkkoeien van Europa worden in Duitsland gehouden, en ook de zuivelproductie is daar het hoogst. Wat kaasconsumptie betreft staat de Duitser op de derde plek, gevolgd door Nederland. In 2006 at een Duitser gemiddeld 22 kilo kaas. Griekenland staat aan kop, gevolgd door Frankrijk. Het Duitse ministerie publiceerde een omvangrijk statistisch rapport over de zuivel in Duitsland en 12 EU-lidstaten.

Het rapport 'Milch- und Molkereiwirtschaft - Deutschland und EU-Mitgliedstaaten' vat zuivelstatistieken voor de periode 1999 tot 2007 samen wat betreft het aantal runderen, zuivelproductie, export en zuivelconsumptie.

Enkele feiten:
- Van 1999 tot 2007 daalde het aantal runderen in de 12 EU-lidstaten met 13,6% naar 12,7 miljoen
- De meeste melkkoeien werden in 2007 in Duitsland gehouden. Duitsland heeft een melkveestapel van 4.087.000 koeien- Duitsland produceerde afgelopen jaren ook de meeste hoeveelheid melk. Het ging om 28.200.000 ton. Frankrijk is de tweede producent met 24.700.000 ton
- De Duitse productie van kaas steeg van 1999 tot 2006 met 12,7 %

Meer informatie in het rapport Milch- und Molkereiwirtschaft Jahresergebnis 2007


bron: Bundesministerium für Ernährung, Landwirtschaft und Verbraucherschutz met dank aan foodholland
Dit artikel afdrukken