image


Ik kies Bewust en AH's Bewuste Keuze waren kennelijk niet goed genoeg. Daarom heeft de FNLI nog maar een nieuw logo ontwikkeld. Ditmaal met feitelijke informatie waarover niemand van mening zou kunnen verschillen.

O ja? Je zult mensen moeten vertellen hoe ze die gegevens moeten interpreteren en dat doen ze dus ook. Drie keer raden hoe feitelijk dat is.

Overigens, een boer, een vrachtwagenchauffeur, een kantoorklerk, een havenarbeider, een nerveuze secretaresse en een kan-mij-niks-schelen cassière hebben totaal verschillende caloriebehoeftes.

Wat bedoelt Den Ouden in 's hemelsnaam? Ik heb een klein vermoeden: het is het begin van een echt Nederlandse labeloorlog. Nogal wiedus, want IKB en BK kunnen nou eenmaal niet overal opgeplakt worden. Zelfs geen nepoorlog dus, maar een doekje voor het bloeden. Een spel van een paar handige Harry's die van een probleem een kans maken.

Een oerhollandse polderoplossing. Gepresenteerd onder een laagje Europese vernis.

Hoeveel suiker en zout zit er in een portie chips? En hoeveel in soep? Wat zit er eigenlijk in een bak cornflakes aan voedingsstoffen?
De Federatie Nederlandse Levenmiddelen Industrie (FNLI) heeft een nieuw logo ontwikkeld met informatie over de gehaltes aan suiker, vet, verzadigd vet, zout en calorie?n in een portie.

Bovendien geeft het logo aan hoe groot het percentage is aan voedingsstoffen ten opzichte van de dagelijkse maximaal noodzakelijke hoeveelheid. Een volwassene zou aan 2000 kilocalorie?n genoeg hebben per dag.

,,Dit is feitelijke informatie waarover niemand van mening kan verschillen'', aldus Philip den Ouden, directeur van de FNLI. ,,Consumenten willen informatie over wat ze eten. Dat is een heel belangrijk element voor hen. Wat lekker is kunnen ze zelf wel uitmaken, maar om gemakkelijk en gezond te eten hebben ze informatie nodig.'' De eerste producten met het nieuwe logo liggen al in de winkels. Levensmiddelenbedrijven als Unilever, Masterfoods, Danone, Pepsico, Coca Cola en Kellogg's hebben toegezegd de informatie op hun verpakkingen te zetten


Bron: Trouw
Dit artikel afdrukken