'De versheid van water' is het eerste wetenschappelijke drinkwateronderzoek in Nederland waarin burgers actief participeren. Onderzoekers Paul van der Wielen en Stijn Brouwer zullen een gesprek voeren over de resultaten, de achtergronden en de betekenis van dit onderzoek naar de versheid van het Amsterdamse drinkwater en citizen science in bredere zin.

Paul van der Wielen
Paul van der Wielen is werkzaam in het KWR (Watercycle Research Institute) als expert onderzoeker op het gebied van de microbiologie biologische activiteit en stabiliteit van drinkwater. Binnen de praktijkproef ‘De Versheid van Water’ is Paul verantwoordelijk voor het natuurwetenschappelijke onderdeel. Dus de DNA-analyse van bacteriën in de watermonsters. Paul zal onder meer antwoord geven op de vraag hoe vers het Amsterdamse drinkwater is, en of er met de nieuwe meettechnieken die hierbij zijn toegepast, onbekende bacteriën in het water te vinden zijn.

Stijn Brouwer
Stijn Brouwer is ook werkzaam in het KWR (Watercycle Research Institute) als senior onderzoeker op het gebied van vraagstukken over waterbeleid. Zijn onderzoeksinteresse en expertise ligt met name op het gebied van burger/klant-participatie, strategische innovatieprocessen en de rol van beleidsondernemers, kenniscreatie en gebiedsprocessen. Stijn zal vertellen over de opzet, achtergrond en de sociaalwetenschappelijke onderzoeksresultaten van dit citizen science project.

Informatie
Adres: Piet Heinkade 179, 1019 HC, Amsterdam
Toegang is gratis.
Reserveren kan via de website van Pakhuis de Zwijger.
Dit artikel afdrukken