Ze schreef Het spek van Slager Blom, het boek waaruit culi-Nederland zou willen eten maar waarvan je de inhoud nooit om de hoek kon kopen. Logisch dus dat ze het anders ging doen. Diny Schouten verruilde de pen voor de pan en ging pasteien bakken, worst maken en deed dat zelfs van wilde ganzen en dito hazen. Haar worst van hazenbloed is fameus en gezocht. Haar crépinettes de porc en saucisson de Paris à l'ail behoren tot de favorieten op de redactie van dit blad.
Op 10 september a.s. volgt de grote stap. Dan gaat de Pasteibakkerij open, de winkel waar het Amsterdamse publiek voortaan al die producten vindt waar het bij Diny watertandend over las. Voortaan kun je naar de Hoendiepstraat 2 in de Rivierenbuurt om ze te kopen.
Pasteien bakken, worst maken en al die dingen meer is zwaar werk. Daarom zocht en vond Diny inmiddels een jaar of drie geleden een compagnon, kok Floris Brester. Zij leerde hem het vak van charcutier, fijne vleeswarenmaker. En die maak je nou eenmaal voornamelijk van varken.
Wat deze ouderwets goede charcutiers gaan verkopen lieten ze al even ouderwets per postkaart weten. Een website wilde Diny nooit en die is er dus ook nog altijd niet. Het moet wel echt zijn, vindt ze. Daarom stuur ik u het redactiekaartje door. Het is zonde als zo'n lekkere winkel alleen voor Amsterdammers blijft. Iedereen moet het weten:
De Pasteibakkerij
Diny Schouten & Floris Brester
Hoendiepstraat 2
1079 LT Amsterdam (Rivierenbuurt)
Openingstijden: vrijdag van 10-18.30 h en zaterdag 10-16h
Op afspraak kan ook: bel 06 53 47 5512 / 06 81 12 0032
Dit artikel afdrukken
Wat deze ouderwets goede charcutiers gaan verkopen lieten ze al even ouderwets per postkaart weten. Een website wilde Diny nooit en die is er dus ook nog altijd niet. Het moet wel echt zijn, vindt ze. Daarom stuur ik u het redactiekaartje door. Het is zonde als zo'n lekkere winkel alleen voor Amsterdammers blijft. Iedereen moet het weten:
De Pasteibakkerij
Diny Schouten & Floris Brester
Hoendiepstraat 2
1079 LT Amsterdam (Rivierenbuurt)
Openingstijden: vrijdag van 10-18.30 h en zaterdag 10-16h
Op afspraak kan ook: bel 06 53 47 5512 / 06 81 12 0032
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Ik ben zeer benieuwd hoe de dagverse rauwe melk verkocht mag worden. Daar moet een maas in de wet zijn gevonden ;-) Verder krijg grote trek van deze kaart!
Eindelijk in de legaliteit.... Gefeliciteerd Diny en Floris! Tot snel.