ADVERTORIAL waar je €5.000 mee kunt verdienen door sterke tips aan te dragen


Als kind keek ik altijd met een mix van 'eng' en 'spannend' naar de spotjes van Attentie, Brandpreventie. Stel je toch eens voor dat er bij ons brand zou ontstaan! Toen bij de noodsupermarkt tegenover ons door brand de vlammen de voordeur uitsloegen, trok ik meteen mijn plan. Als er bij ons brand zou uitbreken, dan zou ik mijn matras uit het raam naar beneden gooien, en dan kon ik veilig naar beneden springen (als achtjarige kon ik dat nog makkelijk).

Binnen- en keukenbranden doen zich vaker voor dan je denkt. In 2011 waren het er ruim 14.000, met een schadebedrag van 662 miljoen euro. Verzekeraars doen er daarom van alles aan om mensen te leren zichzelf en hun eigendommen te beschermen. Niet meer door oubollige spotjes, nee, ook verzekeraars hebben het internet ontdekt.
Zo heeft Interpolis de site www.deoplossingvan.nl geopend. Iedereen kan daar zijn of haar tip kwijt om bijvoorbeeld keukenbrandjes tegen te gaan - of inbraak te voorkomen. De verzekeraar nodigde Foodlog uit mee te willen werken aan deze campagne

Wat voor soort tips kun je aandragen? Op www.deoplossingvan.nl staat bijvoorbeeld de tip van Pijke Oostra:
Een frituur met nachtslot, zodat hij niet aan kan na een bezoek aan de kroeg! Dronken mensen (met honger) die na het uitgaan zin hebben in een snack en vervolgens tijdens het wachten op de frituurpan in slaap vallen zijn een vaak voorkomende oorzaak bij brand. Een nachtslot dus.

Foodloglezers komen vast nog wel verder dan de frituurpan. Zijn er flambeerders onder ons? (niet met de afzuigkap aan!) Of thuisrokers? (dek de branders onder je rookoven af als je klaar bent met roken). Hoe houd je je crème brulée-brander in bedwang? Zelfbroodbakkers, houtovenstokers of barbecuefanaten met belangwekkende tips? Deel ze vooral, want Interpolis beloont de beste inzenders met € 5.000.

Foodlog heeft alvast een tip: blaas als je je romantische dineetje elders voortzet (♥), de kaarsen uit. De resultaten van zulke romantiek kunnen nogal onverwacht uitpakken. Vrienden van ons kunnen er helaas alles over vertellen.

Fotocredits: Eole
Dit artikel afdrukken