De cronut – een kruising tussen een croissant en een donut – maakte 3 jaar geleden zijn debuut als moederdag-special. De in New York gevestigde Franse bakker Dominique Ansel verzon de traktatie, die snel uitgroeide tot een enorm succes. Na twee winkels in New York en een in Tokio opent vrijdag de vierde winkel, in Londen. Ansel verandert iedere maand de smaak van de cronut. Londen opent met de salted butterscotch and cocoa nib op het menu, voor £4 (€4,60). In New York is de rij voor de cronut-shop soms twee blokken lang en floreert een heuse zwarte markt voor 'cronuts'.
Bloomberg - The Cronut That Ate Manhattan Is Now Ready to Devour London
Lees ook
- 0 Stadsstofzuiger flopte in Nederlandse steden, maar Londen probeert hem 13 jan 2020
- 0 Londense metro fijnstofkampioen 3 dec 2019
- 1 Ongewenste seks verwijderd door Lidl 4 feb 2019
-
0
+‘French fries’ zijn niet Frans en donuts niet Amerikaans 5 mrt 2018
- 0 Sergio Herman wil Frites Atelier in Londen 9 mei 2017
- 1 ‘Drop’ bezorgt Londenaren kwaliteitswijn buiten winkeltijden 10 okt 2016
- 0 Spanje’s grootste bakkerij verdubbelt donutproductie in Oldenzaal 28 jul 2016
- 0 Plan voor fietspaden boven Londen 4 jan 2014
- 0 Olympische atleten London 2012 hadden slecht gebit 29 sep 2013
- 0 De cronut, een doorslaand succes in New York 2 aug 2013