Alleen al in Nederland verkwisten we per persoon gemiddeld bijna 50 kilo voedsel per jaar. Dat staat gelijk aan 4,4 miljard euro per jaar aan goed voedsel wat zomaar in de vuilnisbak verdwijnt. Een situatie die we ons niet kunnen veroorloven, als we in 2050 9 miljard monden op de wereld moeten voeden. Wereldwijd verspillen we zelfs meer dan een derde van al het geproduceerde voedsel.

Damn Food Waste vraagt sinds 2013 aandacht voor voedselverspilling. Om te laten zien hoeveel goed eten wordt afgekeurd, weggegooid en verspild, kookt Damn Food Waste een gratis lunch voor minimaal 5.000 mensen. Dit jaar koken ze op zondag 14 juni tegenover de markthal in Rotterdam. Het is weer tijd voor actie!

Kromkommer
Tijdens Damn Food Waste Rotterdam kun je op NIEUWE LOCATIE: Plein 1940 langskomen voor een gratis lunch. Je maakt kennis met verschillende landelijke en Rotterdamse initiatieven zoals Instock, Kromkommer en Rotterzwam. Ze laten zien hoe je verspilling tegengaat. Doe mee met een van de vele workshops en ga naar huis met bergen tips en tricks om minder te verspillen.

Vrijwilligers gezocht
Nieuwsgierig en enthousiast geworden? DFW zoekt voor zaterdag en zondag nog enthousiaste vrijwilligers. Rotterdammers die het leuk vinden om te helpen in de organisatie zijn ook van harte welkom.

Teken op de website het pact tegen voedselverspilling, kijk hier ook voor het programma en meer informatie. Houdt Facebook en twitter in de gaten voor het laatste nieuws.

plein food waste


Damn Food Waste is een coalitie van partijen bestaande uit FoodGuerrilla (OneWorld), Voedingscentrum, Wageningen UR, Youth Food Movement (YFM), DuurzaamDoor (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) en Feedback/EU Fusions. Food Cabinet is verantwoordelijk voor de uitvoering. Damn Food Waste Rotterdam wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken.

Fotocredits: DAMn Food Waste via Facebook
Dit artikel afdrukken