Het Gastvrijheidsgilde houdt maandag 2 april de Dag van de Gastvrijheid. De jaarlijks terugkerende middag heeft dit keer als thema ‘Gastvrijheid: kunst of kunstje?’.
Doel van de dag en van het Gastvrijheidgilde is het gastvrijheidsvak in de horeca op een hoger niveau te tillen. Het thema van dit jaar moet richting geven aan de verbetering van de professionele gastvrijheid in de horeca, zo laat president Thérèse Boer van topzaak De Librije in Zwolle weten. Discussiëren
De Dag van de Gastvrijheid wordt gehouden in Schouwburg De Kring is Roosendaal en begint om 13.00 uur. Sprekers zijn Maarten Poels, branchemanager Horeca & Catering van Tempo Team, voormalig horecamanager Raymond Zuure, journalist Hans Steenbergen van Misset Horeca en Ferdie Olde Bijvank, secretaris van het Gastvrijheidgilde.
Met de eerder genoemde sprekers vindt De Nationale Gastvrijheidsdiscussie plaats. Gasten kunnen hierbij discussiëren met de sprekers. Verder biedt de Dag van de Gastvrijheid de mogelijkheid om te netwerken en bij te praten met vakbroeders.
Dit artikel afdrukken
Doel van de dag en van het Gastvrijheidgilde is het gastvrijheidsvak in de horeca op een hoger niveau te tillen. Het thema van dit jaar moet richting geven aan de verbetering van de professionele gastvrijheid in de horeca, zo laat president Thérèse Boer van topzaak De Librije in Zwolle weten. Discussiëren
De Dag van de Gastvrijheid wordt gehouden in Schouwburg De Kring is Roosendaal en begint om 13.00 uur. Sprekers zijn Maarten Poels, branchemanager Horeca & Catering van Tempo Team, voormalig horecamanager Raymond Zuure, journalist Hans Steenbergen van Misset Horeca en Ferdie Olde Bijvank, secretaris van het Gastvrijheidgilde.
Met de eerder genoemde sprekers vindt De Nationale Gastvrijheidsdiscussie plaats. Gasten kunnen hierbij discussiëren met de sprekers. Verder biedt de Dag van de Gastvrijheid de mogelijkheid om te netwerken en bij te praten met vakbroeders.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Is er ergens een verslag te lezen???
Uit Eigen Keuken.
Voorjaar 2007. Zeeland, een dag door de week.
Vier mannen huren kamers in een hotel.
‘U wilt hier ook eten?’
Dat willen de mannen na een dag hard werken.
Het zou niet per se hoeven in het restaurant van het hotel, maar er is in de wijde omgeving geen andere gelegenheid. Men gaat aan tafel.
De ober brengt de kaart.
Zeeland is gezegend. Vissers en vis en Yerseke zo dichtbij.
Maar deze kaart had er een kunnen zijn van een restaurant op het droge zand.
De mannen vragen de ober om raad. Die mosselen?
‘Dat weet ik, niet’, zegt hij, ‘ik houd er niet van, ik eet nooit mosselen.’
Op de kaart staat een hoofdgerecht van gebakken mosselen en een voorgerecht van gegratineerde mosselen met kaas. Dat voorgerecht – zal later blijken – is een experiment. Mosselen gestoofd in dieselolie.
Liever hadden de mannen vooraf de rijk gevulde vissoep gewild.
‘Die is op’, zegt de ober, ‘gisteren al, we maken in het weekend weer nieuwe, dan loopt het hier vol.’
Wat zullen we dan doen, een wildstoofpotje, wat is dat wildstoofpotje?
‘Dat is haas, fazant en eend.’
Lekker?
‘Dat weet ik niet, ik eet nooit wild.’
Achterin het restaurant scharrelt de chef rond terwijl hij nogal hard een deuntje fluit. De ober hoort hem.
‘Vraag het hem zelf.’
De jonge chef komt aan tafel.
Een van de mannen vraagt wat de vegetarische schotel is die op de kaart staat.
Chef heeft er geen woorden voor maar maakt een alles zeggend gebaar. Hij trekt een gezicht alsof hij eigenhandig een bedorven kadaver in de krengenwagen moet tillen.
En dat wildstoofpotje?
‘Dat is een stoofpotje van lam.’
Wild lam.
‘Haha.’
Lekker?
‘Dat weet ik niet, ik houd niet van lam, maar ik heb het wel zelf gemaakt.’
Uit eigen keuken dus.
Het uitstekende Belgische bier kwam gelukkig uit een flesje.