Taxichauffeurs maken zich druk over de valse concurrentie die Uber hen zou aandoen. Hotels maken zich druk over AirBNB. Restaurateurs piepen over AirDND en nu komt er ook nog eens een bezorgservice voor thuiskoks die voor anderen willen koken om wat bij te verdienen. In Parijs is vandaag Croque Food (een versmelting van croquer, iets heerlijk vinden, en croque monsieur, een eenvoudige maar lekkere tosti) live gegaan.

Op de site van Croque Food bieden thuiskoks hun gerecht aan. Ze vermelden het aantal mensen dat mag bestellen en geven een indicatie van het moment waarop een bezorger het kan komen halen. De bezorger die zich het dichtst in de buurt bevindt, haalt het gerecht op en bezorgt het bij je thuis. Mede-oprichter Gautier Lavigne vertelt dat het gaat om simpele gerechten omdat mensen niet altijd 'alweer' sushi of een pizza willen bestellen als hun koelkast leeg is of geen inspiratie biedt.
Hij hoopt bovendien zowel 'intergenerationele' als 'interculturele' contacten tussen mensen te kunnen leggen via zijn nieuwe dienst.

Een koper betaalt de thuiskok wat die voor het gerecht vraagt. Daarbovenop berekent Croque Food €4,70. €3,50 gaat naar de fietsende bezorger. De verpakking kost 1 euro. Slechts 20 cent gaan naar Croque Food. Kennelijk verwachten de oprichters binnen afzienbare tijd een hoge omzet.

Voorlopig is de dienst alleen actief in het 17e arrondissement van Parijs. Reeds dertig hobbykoks leveren hun kookkunsten via Croque Food aan het Parijse publiek.
In Nederland moeten kopers van thuiskoks hun eten nog altijd zelf ophalen. Via thuisafgehaald.nl kunnen maaltijden alleen worden besteld en afgerekend.


Le Figaro - Avec Croque Food, faites vous livrer des plats cuisinés par des particuliers
Reageer
  • Deel
Druk af