De criteria voor een 'gezonde' kant-en-klaarmaaltijd die het Voedingscentrum en de Consumentenbond hanteren zijn veel te star. Het eigen karakter van de maaltijd staat een hoger percentage groente soms niet toe. Bovendien heeft de consument zo zijn eigen voorkeuren en kiest deze niet altijd voor de 'best geteste' maaltijd. Dat kwam naar voren tijdens het symposium 'Gezonder kant & klaar' dat het Voedingscentrum 29 oktober organiseerde.
Zo schrijft het Voedingscentrum voor dat maaltijden minstens 150 gram groenten moeten bevatten. Maar een nasi-of bamimaaltijd met deze hoeveelheden is niet te verkopen, aldus Astrid Kühlkamp van Apetito Nederland, een maaltijdenproducent voor de institutionele markt. Daarnaast zijn er productietechnische problemen. Zo past er van volumineuze groenten als broccoli geen 150 gram in een standaard drievaksbakje.
bron: Meat&Meal met dank aan foodholland.nl
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook