Bij sommige mensen zit de liefde voor hun professie of hobby zó diep dat ze van geen ophouden weten. De VUT laten ze links liggen, en ook van de pensioenleeftijd trekken ze zich niets aan. Volkswagen grijpt de 65e verjaardag van zijn Volkswagenbus aan met een ludieke campagne en gaat op zoek naar de oudste 65-klusser van Nederland. Foodlog vraagt zich af: wie is eigenlijk de oudste nog werkzame kok?
REAL LIFE ADVERTORIAL
Er zijn van die beroepen waar je nooit 'te oud' voor bent. Schrijvers, filosofen, filmmakers, wetenschappers, beeldhouwers, schilders, musici, bloggers(?), fotografen, opvallend veel 'creatieve' beroepen. Zou dit doorgetrokken kunnen worden naar dat andere gebied van schoonheidservaringen: de scheppers van smaak? Volkswagen heeft voor z'n 65-klusserscampagne een aantal prachtige voorbeelden gevonden, waaronder Wim Hartog. Hij is en blijft bakker, zo blijkt uit dit filmpje.
Volkswagen is op zoek naar 'krasse koks' en vroeg ons de lezers mee te laten zoeken. Kent u de oudste kok van Nederland?
Zelf kwamen we alvast tot een paar voorbeelden.
Hier vlakbij woont Jan de Roos, een gepensioneerde slager en winnaar van de Gouden Slagersring. Hij heeft zijn winkel verkocht, maar stapt toch nog geregeld zijn worstmakerij binnen om lekker ouderwetse balkenbrij te maken (voor op de 'streekmarkt'). Ook stelt hij zijn kennis en ervaring graag ter beschikking binnen zijn branche-organisatie.
Nederlands eerste drie-sterrenkok, Cees Helder, ging ook met pensioen: hij verkocht zijn Parkheuvel. Hij is tegenwoordig het boegbeeld van de Cees Helder Academie, waar je opgeleid kunt worden tot gastronomisch ondernemer. En samen met zijn Rosalie verzorgt hij culinaire kookworkshops en professioneel advies.
Een kookboekenschrijfster als Tessa Kiros denkt verlekkerd terug aan de specialiteiten van opa of oma, die inmiddels vast onderdeel van de familietraditie geworden zijn. Het allerlekkerst zijn ze alleen wel door opa of oma zèlf gemaakt, en die lieverds zijn daar ook niet te beroerd voor.
Kom maar op: wie kent u als oudste kok van Nederland? Wie is baas boven baas in gastronomie-land? We maken er onze eigen mini-competitie van, en dragen de winnaar voor als 65-klusser bij Volkswagen. Ere wie ere toekomt.
Fotocredits: Jsome1
Dit artikel afdrukken
Er zijn van die beroepen waar je nooit 'te oud' voor bent. Schrijvers, filosofen, filmmakers, wetenschappers, beeldhouwers, schilders, musici, bloggers(?), fotografen, opvallend veel 'creatieve' beroepen. Zou dit doorgetrokken kunnen worden naar dat andere gebied van schoonheidservaringen: de scheppers van smaak? Volkswagen heeft voor z'n 65-klusserscampagne een aantal prachtige voorbeelden gevonden, waaronder Wim Hartog. Hij is en blijft bakker, zo blijkt uit dit filmpje.
Volkswagen is op zoek naar 'krasse koks' en vroeg ons de lezers mee te laten zoeken. Kent u de oudste kok van Nederland?
Zelf kwamen we alvast tot een paar voorbeelden.
Hier vlakbij woont Jan de Roos, een gepensioneerde slager en winnaar van de Gouden Slagersring. Hij heeft zijn winkel verkocht, maar stapt toch nog geregeld zijn worstmakerij binnen om lekker ouderwetse balkenbrij te maken (voor op de 'streekmarkt'). Ook stelt hij zijn kennis en ervaring graag ter beschikking binnen zijn branche-organisatie.
Nederlands eerste drie-sterrenkok, Cees Helder, ging ook met pensioen: hij verkocht zijn Parkheuvel. Hij is tegenwoordig het boegbeeld van de Cees Helder Academie, waar je opgeleid kunt worden tot gastronomisch ondernemer. En samen met zijn Rosalie verzorgt hij culinaire kookworkshops en professioneel advies.
Een kookboekenschrijfster als Tessa Kiros denkt verlekkerd terug aan de specialiteiten van opa of oma, die inmiddels vast onderdeel van de familietraditie geworden zijn. Het allerlekkerst zijn ze alleen wel door opa of oma zèlf gemaakt, en die lieverds zijn daar ook niet te beroerd voor.
Kom maar op: wie kent u als oudste kok van Nederland? Wie is baas boven baas in gastronomie-land? We maken er onze eigen mini-competitie van, en dragen de winnaar voor als 65-klusser bij Volkswagen. Ere wie ere toekomt.
Fotocredits: Jsome1
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
En wie is de oudste gastheer/-vrouw? :)
En hoe zit het met al die al-hun-hele-leven kokende keukenprinsessen? Mama's, oma's, tantes die de geheime familierecepten onder hun hoede hebben? En de (exclusieve) kookclubs van inmiddels gepensioneerde zakenmannen en ondernemers? Of raak je van koken inderdaad, zoals Ailko in #2 zegt, 'opgebruikt'?
Krijg niet al te veel respons om de vragen. Er werkt nog een kok op leeftijd (de voormalig chef-kok van l'Europe) Dhr. Kuiper, die werkt nog een aantal dagen in de week. Imko Binnerts (VIS & Co in Haarlem) kookt ook nog steeds iedere dag, maar is nog lang geen 88 jaar :-) Dus dhr. Kuiper lijkt de oudste nog werkende kok in Nederland tot nu toe!
Daar moet ik even over nadenken Cécile. Zal de vraag eens via twitter stellen, kijken wat dat oplevert. ben tenslotte bedieningsman :-)
Ailko, als jij zou gokken, wie zijn dan:
- de oudste nog werkende bekende kok van Nederland?
- de oudste nog werkende onbekende?
- de oudste nog bijklussende kok?